Frederik Vesti vender retur til Prema Racing i 2023. Her skal den 20-årige vejlenser køre med om sejrene i FIA Formula 2 Championship for det norditalienske team i sin anden sæson i serien.

2022-sæsonen er netop afsluttet, og rygterne om Vestis skifte fra ART Grand Prix til Prema er nu bekræftet.

Det var med netop det italienske team, at Frederik Vesti i den grad brød igennem internationalt, da han i 2019 sikrede sig Formula Regional European Championship. I 2020 rykkede han op til FIA Formula 3 Championship med Prema, der var altdominerende i formelsporten på det tidspunkt. Her sluttede Oscar Piastri, Théo Pourchaire og Logan Sargeant foran danskeren i mesterskabet.

Til 2021 skiftede Vesti til ART Grand Prix-teamet, med hvilket han også rykkede op i F2-mesterskabet i sin rookie-sæson.

Som juniorkører for Mercedes-AMG Petronas F1 Team er kravene til danskeren i 2023 høje, og forberedelserne begynder allerede denne uge, hvor han tester for det italienske team i Abu Dhabi.

“Vi er glade for at kunne byde Frederik velkommen tilbage. Han er en hurtig og hårdtarbejdende kører, som vi allerede satte pris på i 2019 og 2020. Vi glæder os naturligvis til at arbejde sammen med ham igen og se, hvad vi kan opnå sammen næste sæson. Med hans evner og erfaring er han modnet, og vi forventer at han bliver en udfordrer, og vi skal støtte ham så godt vi kan,” siger Rene Rosin, teamchef i det hæderkronede Prema Racing.

“At komme til Prema Racing til 2023-sæsonen er en fantastisk nyhed for mig. Jeg har kendt Prema siden 2019, da vi vandt Formula Regional European Championship sammen. Prema er et fantastisk sted at være og efter min mening giver det mig den bedste mulighed for at kæmpe om titlen i 2023! Jeg har store drømme, og Prema er teamet, jeg tror jeg kan opnå de drømme med. Der er ingen tvivl om, at F2 2023 bliver utroligt tæt, men jeg vil give alt for at være hurtig og konstant gennem sæsonen,” siger Frederik Vesti i en pressemeddelelse.

Vestis teamkammerat i 2023 bliver britiske Ollie Bearman, der sluttede treer for teamet i FIA Formula 3 Championship.