Det bliver hos ART Grand Prix, at den danske Mercedes-junior Frederik Vesti kører i 2022. Til denne sæson avancerer danskeren til FIA Formula 2 Championship efter to sæsoner i klassen lige under, FIA Formula 3 Championship.

Danskeren får franske Theo Pourchaire som teamkammerat – den yngste vinder af løb i F2-klassen fortsætter hos det franske team.

Dermed fortsætter Vesti hos teamet, som han kørte hos i 2021 – og kørte sig til en samlet fjerdeplads i F3 med fem podiepladser undervejs. Det var også sidste år, at danskeren, der også er indplaceret i DASU og Team Danmarks talenttrup, blev del af Mercedes-AMG Petronas F1 Team Junior-programmet.

“Det er stort for mig at skrive under på kontrakten med ART Grand Prix. Vi arbejdede utroligt hårdt i F3 sidste sæson, og at kunne forsætte udviklingen til Formel 2 sammen er vigtigt for mit næste skridt. Det er essentielt at forstå de mindste detaljer i Formel 2 for at få det maksimale ud af 2022. Testsene i Abu Dhabi gik virkeligt godt, og jeg lærte en masse nye ting. Jeg kan ikke vente med at komme i bilen til den første test i Bahrain! Jeg vil gerne tanke ART Grand Prix for denne fantastiske mulighed og for at have troen på mig,” siger Frederik Vesti i en pressemeddelelse fra teamet.

“Det første år med vores partnerskab gav udbytte for begge parter med en del podier og en sejr, så Fred endte på fjerdepladsen med en total på 17 top 10-placeringer i 20 race. Det var detaljer, der holdt ham ude af titelkampen, men vi ved at han hvad der skal til for at gøre det. Efter to år i F3 er den logiske fortsættelse på vores samarbejde at fortsætte i F2. Tests uden for sæsonen har mødt vores forventninger, og i 2022 vil vi gå efter at kæmpe med helt fremme, siger Sébastien Philippe, teamchef i ART Grand Prix.

Tests begynder den 2.-4. marts i Bahrain og fortsætter 12.-14. april i Barcelona. F2-sæsonen begynder den 18.-20. marts – også i Bahrain.

Husk, du kan lytte til vores tidligere podcast med Frederik Vesti her.