Kort før fristen udløber for at tilmelde sig 2010-sæsonen i Formel 1, foreslår FOTA nu FIA en gradvis ændring af reglementet, så budgetloftet på 40 mio. pund kan indføres. Forslaget indebærer teknisk støtte til nye teams mod at budgetloftet ikke indføres før 2011.

Med trusler om exit fra Toyota, Ferrari, Renault og Red Bull er FOTA og FIA nødt til at komme til enighed hurtigt. Det har fået FOTA ført an af Norbert Haug fra Mercedes-Benz til at komme med forslag om gradvise ændringer.

Forslaget indebærer et budgetloft på 100 mio. pund i 2010. Til gengæld skal teams yde assistance til nye teams som billigere komponenter og yde teknisk rådgivning. De nuværende teams i F1 skal derudover garantere deltagelse indtil slutningen af 2012. Budgetloftet vil være 45 mio. pund i 2011.

Forslaget indebærer ikke 100 procent kundebiler – et forslag, der har været vendt flere gange, men som flere deltagende teams er stærkt i mod.

Et endeligt kompromis er ikke nået, men det menes, at både FIA og FOTA tror på, at en løsning findes inden deadline fredag.

Foto: Damien Meyer/AFP/Getty Images