Britiske Autosport har rangeret kørerne i årets World Series by Renault i 3.5-litersklassen. Og her er de danske kørere med blandt den bedste håndfuld kørere i den hårde 2012-sæson.

Bedste dansker, ifølge briterne, er nordjyske Marco Sørensen. Kun mester Robin Frijns, indhopper Antonio Felix Da Costa, Jules Bianchi og Sam Bird er foran danskeren, der kørte for Lotus/Gravity-Charouz.

Kevin Magnussen rangeres som sekser efter en sæson plaget af svingende resultater. Dermed slår begge danskere i vurderingen kørere, der i løbet af sæsonen har samlet flere point.

– Sidste års tyske F3-vicemester imponerede fra starten af sæsonen. Den første løbsweekend gav ham en forsmag på, hvad der skulle komme. Et speeder-problem berøvede ham for det, der højst sandsynligt ville blive første sejr, og selvom han fik sit gennembrud på Spa, så var der endnu større skuffelse, da en punktering på næstsidste omgang tog ham ud af føringen på Silverstone. Han er dog en af en 2012-sæsonens rookies med en sæson, som han kan være stolt af, skriver Autosport i vurderingen.

– Jeg er selvfølgelig stolt af den fine udtalelse fra Autosport. Men set i lyset af hvordan sæsonen kunne være gået, hvis ikke vi havde haft de tekniske problemer, så er jeg skuffet. Vi havde speeden til at kunne have kæmpet om mesterskabet. De fleste af kørerne foran mig på listen kom til serien med betydelig mere erfaring end jeg. Nogle endda med Formel 1-erfaring, men alligevel var vi i stand til at køre lige op med dem. Den der overraskede mig mest var vinderen af serien Robin Frijns. Han er en værdig vinder, og vi havde mange gode og fair dueller. Det er en kører, som jeg respekterer både på og uden for banen, siger Marco Sørensen i en pressemeddelelse.

Red Bull-junior Da Costa skubbede sig med stærk kørsel i slutningen af sæsonen ind foran titelkandidaten Jules Bianchi, der mistede chancerne for titlen i en omdiskuteret hændelse med netop mester Frijns på Circuit de Catalunya.