15 dage med tests i Valencia, Jerez og Barcelona sluttede af med kvalifikationssimulationer og tests af løbsprocedurer for Mercedes GP Petronas-teamet.

Michael Schumacher var ved rattet af MGP W01 på sidstedagen på Circuit de Catalunya, hvor han afviklede 123 omgange.

Schumacher var i sidste uge bramfri og udtalte, at teamet ikke havde fart nok i bilen. Comeback-køreren satte dog i bakgear og trak udmeldingen tilbage. Data var ikke studeret godt nok, lød det fra tyskeren. Det er dog også lidt andre toner, når han vurderer testen i Barcelona og teamets status – om end teamet stadig er forsigtige.

– De fire testdage i Barcelona har hjulpet os til at gøre betydelige fremskridt med MGP W01, og jeg er ganske fortrøstningsfuld omkring starten på sæsonen. Det er altid svært at tolke ret meget ud fra tests, men med kendskab til vores program, så er det fair at sige, at tiderne ikke altid har vist det sande billede. Vi har arbejdet os gennem mange evalueringer af setup og udvikling gennem ugen og har opnået værdifuld information at nærlæse før Bahrain. Vi tager til det første løb med en god fornemmelse, og vi ved, at vi vil have vores opdateringer der. Men vigtigst af alt, så ved vi, at udsigten endda til de første løb er ganske god, siger Michael Schumacher.

– Nu er forsæsonstests ovre, og generelt er vi tilfredse med fremskridtene med MGP W01 og integrationen af Michael og Nico i vores team. Omkring performance, så er vi ikke helt hvor vi vil være endnu, men igen, så er vi ikke langt fra. I tests er det altid svært at være præcise omkring ens position i forhold til konkurrenterne, og vi har en komplet opgradering klar til første løb i Bahrain, som skulle udvikle os yderligere. Michael og Nico har begge taget sig godt ud i tests og har arbejdet rigtig godt sammen om at forbedre bilen, siger Ross Brawn i en pressemeddelelse.

Foto: Mercedes GP Petronas