Selvom Kevin Magnussen sidder ned, når han kører Formel 1, kræver sporten alligevel en vild fysik og kondition. Ny minidokumentar går bag om og giver et helt særligt indblik i, hvordan han forbereder sig til at sætte sig ned i en Formel 1-racer.

Se trailer for mini-dokumentaren om Kevin Magnussen her

At køre en Formel 1-bil er ikke kun et spørgsmål om talent og gode reaktionsevner. Det kræver også en fantastisk form at kunne håndtere de voldsomme påvirkninger, turen rundt på en bane udsætter racerkøreren for.

En ny minidokumentar i fem afsnit tager seeren med ind i maskinrummet og viser, hvordan Danmarks bedste racerkører Kevin Magnussen træner og forbereder sig til at køre Formel 1.

Det er de voldsomme g-påvirkinger, som køreren udsættes for under nedbremsning og hurtige sving, der belaster kroppen, og det går især hårdt ud over nakken og brystet.

Det mærkede Kevin Magnussen for alvor, da han gjorde comeback i motorsportens kongeklasse forud for 2022-sæsonen. På kun to uger skulle han være klar til første løb. Den fysiske belastning trak store veksler på hans krop og især hans nakke led under de store g-påvirkninger.

– Jeg havde kæmpestore problemer. Jeg havde simpelthen ikke styrken i nakken, så jeg var lidt som en nyfødt baby, der ikke kunne holde sit eget hoved, siger Kevin Magnussen.

Et særligt indblik i de fysiske forberedelser

I dokumentaren produceret af det danske content marketing-bureau Brand Movers kommer seerne helt tæt på Kevin Magnussens træning både fysisk og mentalt og får et unikt indblik i det helt særlige bånd, der er mellem Danmarks eneste Formel 1-kører og hans hold af fysioterapeuter og personlige trænere.

– Vi har samarbejdet med Kevin Magnussen siden World Series i 2013, som var adgangskravet til Formel 1, og vi synes, at det var sjovt at fortælle historien om det samarbejde, vi har fået opbygget gennem årene, og hvor meget det kræver at køre sådan en racer, siger Thomas Jørgensen, som ejer fysioterapikæden ProTreatment.

Thomas Jørgensen har man måske set før, hvis man har fulgt med i Formel 1. Han er ofte med i garagen ved løb rundt omkring i verden, hvor han hjælper Kevin Magnussen med at være helt klar til at præstere i motorsportens kongeklasse.

– Vi skal skabe nogle rammer, hvor vi fjerner usikkerheden, og så skal Kevin bare ind i sit mindset, hvor han bruger sit instinkt og sit talent, siger Thomas Jørgensen.

Store fysiske og mentale krav

For almindelige mennesker er det måske svært at forestille sig, hvordan det føles at køre en Formel 1-racer, men ikke nok med de fysiske belastninger skal Kevin Magnussen også holde koncentrationen med en puls på over 170 slag i minuttet i snit i en periode på omkring halvanden time, som er det, et typisk løb tager at gennemføre.

Det stiller store mentale krav til Kevin Magnussen.

Når han er i gang med sæsonen er det derfor vigtigt for ham at være omgivet af mennesker, som han har det godt med, kan slappe af med og kan træne hårdt med.

– Jeg har et rigtigt godt team med mig, som jeg nyder at rejse med, nyder at være sammen med. Det er virkelig undervurderet, hvor meget det betyder, at dem, man arbejder med, er nogen, man har en god kemi med, siger Kevin Magnussen.

Se alle afsnit af mini-dokumentaren her.

Foto: Lasse Ancher