Giancarlo Fisichella og Force India sluttede løbet i Monacos gader i slipstrømmen på Sebastien Bourdais på ottendepladsen – og dermed 1,8 sekund fra at score et vigtigt point.

– Niendepladsen er et fantastisk resultat for teamet. Farten var rigtig god og konsistent, og jeg følte at jeg kørte godt, passede på dækkene og satte hurtige omgangstider på samme tid, siger Giancarlo Fisichella om løbet.

– Jeg mistede en placering i starten, og det var måske det, der kostede mig pointet til slut, men vi skal være glade for i dag. Det var et stort skridt fremad at få to biler i Q2 og så slutte inden for to sekunder fra et point, siger Fischella videre.

Fisichella startede løbet på den hårdere af de to compounds, mens teamkammerat Adrian Sutil – lige som Red Bulls Sebastian Vettel – startede på de blødere option-dæ. Tyskeren fik problemer med dækkene tidligt i første stint og måtte i pit før planlagt. Det satte Force India-køreren langt tilbage, og han sluttede som nummer 14, en omgang efter den vindende Button.

– Vi havde lagt ud med en et-stop-strategi, hvilket ville have været ok, men vi brugte de bløde dæk fra starten, og de begyndte at smuldre meget hurtigt. Jeg måtte pitte og mistede en masse tid på det. Det var det, i virkeligheden – det var hårdt at komme igen, siger Adrian Sutil om sit løb.

Foto: Force India F1 Team