Efter omfattende drøftelser i løbet af de sidste 24 timer, har Force India vedtaget at frigive Giancarlo Fisichella fra hans kontrakt, for at slutte sig til Scuderia Ferrari i den resterende del af 2009-sæsonen.

Dr. Vijay Mallya, teamchef for Force India, udtalter, »Giancarlo og hans ledelsesteam henvendte sig til mig i går med forslaget fra Ferrari. For enhver italiensk kører, er et Ferrari løbssæde en kæmpe drøm, og for Giancarlo var det ingen undtagelse. Ingen bør stå i vejen for dette. Endvidere vil aftalen sikre Giancarlo’s langsigtede fremtid med Ferrari, og det ville være forkert at forhindre dette, især når Giancarlo har gjort sådan et afgørende bidrag til Force India.

Der skal således en ny kører ind hos Force India, og mon ikke det bliver tredje kører Vitantonio Liuzzi. Mere om det senere…

“Vi har valgt Fisichella, fordi vi kan forvente at han vil yde et værdifuldt bidrag i denne sidste del af sæsonen,” siger Ferraris teamchef, Stefano Domenicali. “Giancarlo har gennem hele sin lange karriere vist, at han er hurtig og konkurrencedygtig, og vi er derfor stolte af at kunne køre med italiensk drivkraft i vores hjemme Grand Prix.”

Dermed bliver der lagt alvorligt pres på Fisichella allerede i næste Grand Prix, hvor tusindvis af Ferrari fans møder om på Monza banen, med en forhåbning om en Ferrari, og ikke mindst en italiener øverst på podiet.

“Det er rigtigt, at der altid har været en ambition om at gøre dette, og at Vijay (teamchef Force India red.) gør dette til en realitet, er meget generøst. Jeg håber jeg har hjulpet Force India med at vokse op og være på rette vej til at nå deres egne ambitioner. De er nu et meget konkurrencedygtigt hold, og jeg ønsker dem alt det bedste. ” Udtaler Fisichella på Force Indias hjemmeside.

Foto: Force India F1