Gårsdagens dom fra Tribunal de Grande Instance i Paris mod FIA i sagen om livslangt forbud mod at involvere sig i F1 for Flavio Briatore og Pat Symonds, får nu FIA til at varsle yderligere stramninger for at sikre sig mod en gentagelse af crash-gate.

Det fremgår af en meddelelse fra FIA, der tirsdag fik annulleret forbudet og blev idømt bod på mere end en million kroner.

– FIA har til sinde at tage de rette forholdsregler for at sikre, at ingen personer vil, eller har villet, involvere sig i så farlige aktiviteter eller bevidst snyd, vil have lov til at deltage i Formel 1 i fremtiden, lyder det i meddelelsen.

FIA’s ret til at ekskludere de, der sætter andres liv på spil, er der aldrig nogensinde sat spørgsmålstegn ved før

– Retten satte dog spørgsmålstegn ved FIA’s autoritet til at nedlægge forbud mod Hr. Briatore og Hr. Symonds af proceduremæssige årsager, da de ikke bærer nogen FIA-licens og, ifølge retten, ikke hører ind under FIA’s regler. FIA’s ret til at ekskludere de, der sætter andres liv på spil, er der aldrig nogensinde sat spørgsmålstegn ved før, og FIA overvejer nu appelmulighederne omkring dette, lyder det videre i meddelelsen.

FIA understreger, at retten i Paris ikke har forholdt sig til fakta og i øvrigt ikke har omgjort FIA’s resultater, der siger at både Briatore og Symonds bevidst lod Nelson Piquet jr. crashe i Singapores Grand Prix i 2008.

Foto: Charles Coates/LAT Photographic