Mens Formel 1 feltet holder stille, så er der langt fra stille med hensyn til beskyldninger og anklager mod Ferrari. Beskydningen kommer efter Ferraris slet skjulte teamordre til Massa om at lade Alonso komme forbi ved det tyske Grand Prix.

Første skud i sommerpausen kom fra tidligere VM-vinder Niki Lauda som udtalte at Ferraris handlinger var at gøre grin med Formel 1 fans og at de burde blive straffet hårdt. “Ferraris taktik er ikke god for sporten, det er at gøre grin med deres fans, og de bryder reglerne. De burde straffes, eller i det mindste få en kraftig advarsel af FIA”

Ferrari var naturligvis ikke sen til at give svar på tiltale, og kom med følgende bredside til Lauda

”Gode gamle Niki havde ikke nogle problemer med vores taktik da han kørte for os – der passede det ham tilsyneladende fint. Og hvor var hans moral prædiken alle de andre gange teamordre er blevet benyttet af andre teams.”

Knap var angrebet fra Lauda slut før det næste begyndte, denne gang fra tidligere FIA præsident Max Mosley som mener at team ordre reglen skal fastholdes og at Ferrari burde fratages alle deres point fra det Tyske Grand Prix.

”Begge kørere bør fratages deres point, jeg vil ikke komme med nogle anbefalinger, men det er min personlige mening, og for sportens skyld.

Ferrari’s præsident Montezemolo kommentar til det hele?

”Jeg er sikker på vores fans var glade for at se to Ferrari’er først over stregen i Tyskland, og jeg gider ikke bruge mere tid på andres dobbeltmoral og idéer til hvad en eventuel straf skal være.”

Mens der kun er en lille uge til Formel 1 igen ruller, så vil Ferraris eventuelle straf først blive udmålt ved en høring om en måneds tid.

Hvad siger du? skal Ferrari straffes ydligere? Bør FIA fjerne teamordre reglen? – Skriv en kommentar

Foto: Ferrari.com