Ferrari har haft store problemer med holdbarheden af deres motorer i de første 4 runder af sæsonen, og kommer derfor til spanien med opdaterede motorer. Det krævede dog lige i en godkendelse fra FIA, men på basis af stabilitetsproblemer for både Ferrari og Sauber teamet, blev modifikationerne godkendt.

Både Fernando Alonso og Felipe Massa har haft store problemer i årets første fire løb og specielt Alonso har mistet værdifulde point på den konto – to motoreksplosioner over fire løb fortæller lidt om problemerne.

Da også Sauber begyndte at klage over problemer med motoren, satte Ferrari en større undersøgelse i gang og fandt tilsyneladende nogle helt grundlæggende fejl i motordesignet.

”Et stort arbejde er blevet udført på vores test bænk og der er blevet foretaget flere lange tests for at sikre at vi nu har løst problemet.” – Udtaler Ferrari i en kortfattet meddelelse.

Ferrari kommer samtidig til det Spanske Grand Prix med den fulde version af det meget omtalte F-Duct system, men som dog i første omgang kun vil blive brugt i testen fredag, og derefter evalueres det om systemet skal tages i brug til kvalifikation og løb.

De mange små ændringer og modifikationer gør at specielt Felipe Massa ser håbefuldt fremad mod det spanske grand prix.

”Med de tekniske ændringer samt de aerodynamiske tiltag vi har foretaget med bilen håber jeg at vi vil se en forbedring i både performance og holdbarhed” – Udtaler en forventningsfuld Massa.

De andre teams har selvfølgelig også haft mulighed for at opdaterer deres biler, men jeg håber stadigvæk at vi har fået fat i den lange ende.

Samtidig benyttede Felipe Massa igen lejligheden til at benægte at der skulle være nogle interne problemer i forholdet til teamkollega Alonso.

”Vi er ærlig talt ved at være lidt trætte er at blive spurgt – jeg er glad for mit arbejde i teamet og vi har et godt samarbejde. Vi er begge stærke kørere, og jeg har været i teamet med både Michael Schumacher, Kimi og  nu Alonso – jeg føler at der er gensidig respekt, og så gider jeg ellers ikke at bruge mere tid på det.

Foto: Ferrari.com