En kører på podiet, den anden ude af pointene var resultatet af det canadiske Grand Prix for Scuderia Ferrari Marlboro, med Fernando Alonso tredje og Felipe Massa på en skuffende femtende plads

Fernando var med i kampen om sejren gennem hele løbet og kunne have fået et endnu bedre resultat, men et par episoder med nogle af feltets langsomme kører var ikke til Alonso’s fordel.

Felipe måtte se hans løb blive ødelagt lige fra starten, efter en kollision med Liuzzi’s Force India, hvilket betød han måtte pit allerede på anden omgang. Herefter kørte Massa sig stærkt op igennem feltet og i en position til at score vigtige point, kun for at blive involveret i endnu en kollision, denne gang med Schumachers Mercedes. Kollisionen betød endnu et pitstop hvor næsen på bilen skulle skiftes.

Stefano Domenicali:  ”Søndagens resultat var meget beklageligt da vi ikke helt lever op til det potentiale vi ellers havde vist i weekenden. Fernando kørte et fremragende løb, og kunne have vundet, men et par episoder med backmarkers kom ikke ud til hans fordel. Det er sådan nogle ting der sker i motorløb, men det gør det ikke mindre skuffende. Felipe var endnu mere uheldig i Montreal, og måtte to gange i pit for at få skiftet næse på bilen på grund af hændelser han ikke selv direkte var skyld i. En skam da han ellers viste god fart.  Jeg kan dog glæde mig over at vi fik set at bilen er ved at være konkurrencedygtig igen, og det på trods af at der er næsten samme bil som vi kørte med i Tyrkiet. Det giver stof til eftertanke og udviklingen af den opgraderede F10 til Valencia om fjorten dages tid har nu vores fulde fokus.”

Fernando Alonso: “Det er dejligt at være tilbage på podiet og især at kunne kæmpe om førstepladsen. I dag kunne vi have vundet, men det lykkedes ikke, jeg blevet lidt fanget i noget trafik et par gange, og kom dårligt igennem. Disse ting kan ske for enhver, og denne gang var det min tur. Hvis vi ønsker at nå vores mål, skal vi forsøge at ende på podiet hver gang og dette resultat er en stor motivation for et hold, der i dag gjorde et fantastisk stykke arbejde, med hensyn til strategi og håndtering af pit stop.

Fra hvad vi oplevede i Tyrkiet, havde vi ikke rigtig forventet at have dette niveau, og nu har vi en masse opdateringer, der kommer til den næste Grand Prix i Valencia: Jeg håber virkelig, de vil give os mulighed for at være konkurrencedygtig både i løb og kvalifikation. Jeg har aldrig sluttet på podiet i mit andet hjemmeløb så det håber jeg sker om to uger!!

Felipe Massa: ” Det var et forfærdelig løb, alt gik galt for mig. På det første hjørne, havde jeg en kollision, der satte mig langt tilbage. Jeg fik ellers en rigtig god start, men jeg kom i klemme mellem Button og Liuzzi, der rørte mig, og det betød desværre en tur i pitten for at få skiftet næsen. Bilen kørte ellers fantastisk, og langt mere stabilt end i kvalifikationen. Anden kollision med Schumacher ødelagde en hver chance for point, så nu ser jeg bare frem mod Valencia og et bedre resultat der”

Chris Dyer: “På den ene side er jeg med det niveau vi viste i dag, men på den anden er der skuffelse med et resultat, der ikke helt lever op til vores forventninger. Vi havde ellers gode forudsætninger for et topresultat – hastigheden af bilen, det bedste strategiske valg med hensyn til dæk, kvaliteten af arbejdet i teamet på pitstoppene. Desværre, en håndfuld af ugunstige øjeblikke med trafik der var medvirkende til at koste os sejren.  Vi skulle have forladt Montreal med flere point, men sådan gik det beklageligvis ikke, så nu ser vi fremad mod Valencia.