Fernando Alonso arvede andenpladsen på sin hjemmebane i weekenden, da først Sebastian Vettel måtte i pit fra tredjepladsen. Kort før mål punkterede Lewis Hamilton fra andenpladsen og udgik, så Ferraris spanier kunne træde op på det næstøverste podietrin til højlydt jubel fra de 135.000 tilskuere.

– Jeg er glad for at få denne andenplads foran mine fans. Jeg er glad på deres vegne, men særligt på teamets vegne, da de har arbejdet så hårdt denne weekend uden at lave fejl, siger Fernando Alonso.

– Det er sandt, at resultatet kom på en uventet måde, men sådan er racing. Vi vidste, at vi havde et svært grand prix i vente, fordi på baner som denne har vi stadig ikke nok aerodynamisk downforce til at kæmpe med om pole position og sejren, selvom løbene er meget lange, hvilket blev bekræftet igen i dag, siger Alonso videre i en pressemeddelelse.

– Vores styrke ser ud til at være tyre management, da vores dæk så ud til at være i bedre stand end rivalernes til sidst i løbet. Vi skal dog oppe os, men vi har potentialet til at vinde VM, slutter Alonso, der forventer at være anderledes stærke i Monaco i den kommende weekend.

Foto: Scuderia Ferrari