Et af de mest lovende hold i klassisk pålidelighedsrally, far og datter-mandskabet Torben Weber Andersen fra Holte og Emilie Weber Wellendorf fra Frederiksberg tog i deres VW Scirocco GTI fra 1985 sensationelt totalsejren i weekendens Oresund Rally tællende til CC-Cars DASU Classic-danmarksmesterskabet.

De to gange Weber kører i næstbedste division, Sportklassen, men slog alle de mere erfarne kørere i klasserne Elite og Sport. 

“Løbet var sværere end normalt, og man skulle være fokuseret hele tiden, men for os gik det op i en højere enhed,” sagde en lykkelig Emilie Weber Wellendorf ved målet i Roskilde.

Og hendes far Torben supplerede: “Vi var uheldige i årets to første løb, men da vi fik delresultatet i Oresund Rally, vidste vi, at vi var på vej mod noget godt i dette meget intensive rally. Vi har byttet en gammel Triumph TR4A ud med en nyere VW Scirocco, og den ligger simpelt hen bedre på vejen.

Andenpladsen i Oresund Rally gik til Kim Kjærsgaard Frandsen fra Malling og Jan Østergaard fra Juelsminde i VW Golf GTI fra 1979 efter en knivskarp dyst med Niels Erik Jørgensen fra Assens og Arne Pagh fra Middelfart i en Honda Civic VTEC fra 1990 på tredjepladsen.

Løbets favoritter, søn og far-holdet Rene Castillo Skjøt fra København og Jørgen Skjøt fra Blokhus, kom ikke til start med deres Honda Civic CRX fra 1986. Rene Castillo Skjøts arbejdsplads blev lukket torsdag efter et corona-udbrud, og han tog derfor omgående en covid-19-test. Men testresultatet nåede ikke frem inden starten på rallyet knapt to døgn senere, og mandskabet valgte derfor at holde sig helt væk fra løbet. Rene Castillo Skjøts test har siden vist sig at være negativ. Uheldet koster Skjøtfamilien værdifulde point i kampen om danmarksmesterskabet i Expert-klassen.

Oresund Rally blev kørt på 225 kilometer snoede landeveje i området mellem Roskilde og Ringsted og var tællende som tredje afdeling af CC-Cars DASU Classic, som er det officielle danmarksmesterskab i klassisk pålidelighedsrally. Næste løb i serien køres lørdag den 26. september på Fyn og Langeland.

Se alt om Oresund Rally her.

Se alle løbets resultater her.

Se stillingen i CC-Cars DASU Classic 2020 her.