Da Renaults Formel 1 Team sidste år skrev kontrakt med danske Christian Lundgaard, var det med håbet om stille og roligt at føre den 15-årige dansker så langt frem i motorsportshierakiet som muligt.

Allerede under et år efter begynder Lundgaard at betale af på den kommercielle opbakning med resultater.

Således vandt han ved sin debut i Formel 4-serien SMP Formula 4 NEZ Championship på den russiske grandprix-bane i Sochi hele to ud af tre løb.

“Det var en rigtig god start. Mit mål var at lære så meget som muligt, og det gjorde jeg”, siger Christian Lundgaard, der i Sochi var oppe mod væsentligt mere erfarne kørere end han selv.

Danskeren erkender dog, at der trods det flotte resultat var plads til forbedringer. “Jeg lavede nogle fejl i løb et, og dem rettede jeg op på til løb to. Og det var det vigtigste for mig at vise, at jeg kunne lære og rette op på eventuelle fejl”.

“I løb tre fik jeg en perfekt start, og derfra var det bare at køre konstant og holde den på banen. Det var dejligt at komme i gang, og nu kan jeg allerede begynde at se frem mod næste weekend, hvor vi kører igen”, siger Christian Lundgaard.

Danskeren blev nummer fem i første løb og vandt de to følgende. I løb to kom Lundgaard i mål 5,8 sekund foran nummer to med en omgangstid, der var imponerende 2,5 sekunder hurtigere end næsthurtigste.

Under løb tre var Christian Lundgaard total suveræn, da han vandt med 21 sekunder til nummer to, og hans hurtigste omgange på den regnvåde bane var mere end et sekund hurtigere end konkurrenternes bedste.

Danskeren, der kører for hollandske MP Motorsport, har udover sin flotte debut i Formel 4 en  europamesterskabstitel i gokart, og i 2016 kørte han for Red Bull Formel 1-køreren Daniel Ricciardos gokartteam. Mange internationale motorsportseksperter regner Christian Lundgaard som et af verdens største talenter, og peger på ham som den næste dansker i Formel 1, hvor Kevin Magnussen lige nu kører.

Næste afdeling af SMP Formula 4 NEZ Championship køres på Smolensk i Rusland 26.-28. maj.