Bertrand Baguette fik tirsdag sin præmie for at have vundet Formula Renault 3.5 samlet i 2009. Som sine forgængere Robert Kubica, Alx Danielsson, Alvaro Parente og Giedo Van der Garde var 2009-mesteren inviteret til en test af Renaults F1-team.

– Fra morgenen af ville jeg særligt ikke lave den mindste fejl. Målet for mig var at finde følingen med F1’eren, mens jeg skulle udføre det program, Renault havde planlagt. Det var stort at tage rattet i denne bil, det er sikkert, men vi lavede også masser af arbejde. Svinghastigheden og bremsekraften var det, der imponerede mig mest. Min mission er først og fremmest at udføre det testprogram, som vi har forberedt, før jeg går efter at præstere, siger belgiske Baguette efter sin dag i Renaults R29.

– De har fået mig til at føle mig meget velkommen og har gjort alt for at hjælpe mig igennem dagen med selvtillid. Fremgangsmåden er stort set den samme som i Formula Renault 3.5, bortset fra, at der er jeg vant til at arbejde med en engineer, hvorimod her er der mange flere! Det er lidt intimiderende at stå over for dem første gang, men vi har haft nogle konstruktive – og for mig meget instruktive drøftelser, siger Bertrand Baguette efter sin dag i Renaults F1-team.

Næste sæson kan se en dansker i testrollen for Renaults F1-hold, da flere danske talenter rygtes på vej mod World Series by Renaults mesterskab for Renault 3.5.

Foto: Renault F1