Mattias Ekström er på vej mod revanche for sit uheld i seneste løb på Dijon-Prenois. Med pole position og hurtigste tid i træningen lørdag ser svenskeren ud til at have godt fat i Hockenheimring i sin Audi A4.

I lørdagens kvalifikation kunne ingen røre svenskeren, der starter foran Gary Paffett i morgendagens DTM-finale.

– Jeg har haft et år uden held, jeg førte her sidst og fik en punktering, og i sidste løb røg jeg ud af titelkampen via en punktering, men nu står jeg i pole igen her. Jeg satser på en godt start og få bilen så hurtigt i mål som muligt, så hvis jeg kan vinde og Timo tage mesterskabet, så er alt perfekt, siger Mattias Ekström, der starter foran Mercedes-Benz’ mesterskabskort Gary Paffett.

– Fra første række er der gode chancer for at vinde. Jeg lavede en lille fejl i sidste kurve, men jeg tror på, jeg har gode chancer i løbet. Jeg skal vinde eller slutte toer, det er min opgave. Hvad der sker med Timo er ude af mine hænder, let bliver det ikke, siger Gary Paffett, der har DTM-etteren Timo Scheider bag sig i tredje startposition foran Paul Di Resta i Mercedes-Benz.

Tom Kristensen starter sit sidste løb fra femtepladsen, efter lige netop at have misset Q4.

– Femtepladsen er et udmærket udgangspunkt for mit sidste DTM-løb, der var ikke mere at komme efter i kvalifikationen, siger Tom Kristensen.

Christian Bakkerud starter som nummer 19 i en teamsandwich med Thomas Kostka foran sig og Johannes Seidlitz bag sig.

Startopstilling til DTM-finalen på Hockenheimring:

1. Ekström, Red Bull Audi A4 DTM
2. Paffett, Salzgitter AMG Mercedes C-Klasse
3. Scheider, GW:plus/Top Service Audi A4 DTM
4. Di Resta, AMG Mercedes C-Klasse
5. Kristensen, 100 Jahre Audi – A4 DTM
6. Jarvis, AUDI A4 DTM
7. Tomczyk, Red Bull Cola Audi A4 DTM
8. Engel, GQ AMG Mercedes C-Klasse
9. Green, Junge Sterne AMG Mercedes C-Klasse
10. Rockenfeller, S line Audi A4 DTM
11. Schumacher, Trilux AMG Mercedes C-Klasse
12. Prémat, Audi Bank A4 DTM
13. Winkelhock, Playboy Audi A4 DTM
14. Legge, Audi Collection A4 DTM
15. Spengler, Mercedes-Benz Bank AMG C-Klasse
16. Stoddart, TV Spielfilm AMG Mercedes C-Klasse
17. Lauda, stern AMG Mercedes C-Klasse
18. Kostka, AUDI A4 DTM
19. Bakkerud, AUDI A4 DTM,
20. Seidlitz, AUDI A4 DTM

Foto: DTM.com