Utallige eksperter udtalte sig i øst og vest om fremtiden for Kevin Magnussen, dengang han endnu ikke var sikker på sit sæde hos McLaren i 2015. 

Da det viste sig, at Jenson Button alligevel – og vel egentlig ikke helt urimeligt – sikrede sig sædet for næsen af Kevin, har der efterfølgende været mange skriverier om Kevin Magnussens fremtid – en fremtid der mere og mere peger på IndyCar.

Her til morgen bringer TV 2 SPORT et interview med stationens motorsportsekspert Ulrik Jönsson. Han vurderer, at IndyCar er det eneste, 20-årige Magnussen har lyst til at køre – når det nu ikke kan blive Formel 1.

– Kevin satser stadig 100 procent på at komme tilbage i Formel 1, og derfor er det vigtigt for ham, at han, udover at køre race, også gør det i en biltype, hvor han kan lære nogle ting, som han også kan bruge i Formel 1, udtaler Ulrik Jönsson til TV 2 SPORT.

Motorsportseksperten peger på, at det positive i, at Honda er involveret i IndyCar, så de kan være med til at skaffe ham sædet, og samtidig kan Kevin gøre noget for McLaren-samarbejdspartneren ved at køre en bil med deres motor i IndyCar.

Samtidig er der dog ting, der taler imod, vurderer Ulrik Jönsson:

– Selv om han ikke skal køre en af teamets to Formel 1-biler i år, så er han stadig teamets reservekører, og det er et stort arbejde.

Amerikanske medier spekulerer netop i, at Kevin Magnussen kan komme til at køre i den amerikanske IndyCar-serie i Andretti Autosport, der som McLaren kører med Honda-motor.

De første tre sæder hos Andretti for 2015 er optaget af amerikanerne Ryan Hunter-Reay (billedet), Marco Andretti samt colombianeren Carlos Munoz, men endnu har teamet ikke bekræftet, hvem der skal sidde i bil nummer fire og fem.

Der er 17 løb i IndyCar-sæsonen, der starter den 8. marts på Autodromo Internacional Nelson Piquet i Brasilia.