Det er nu seks år siden DTM sidst besøgte den italienske bane, der er 2,702 kilometer lang. Tre kørere kan stadig vinde mesterskabet. De to første har kun tre point imellem sig. Der er derfor masser at køre om i weekendens løb.

Da DTM i 2004 besøgte Adria, vandt Audi’s Mathias Ekström.Samme år vandt han også mesterskabet. Det kamp er dog ovre for svenskeren i år. Han har følgende kommentar til løbet:
“Banens layout med hårnåle giver en stop-and-go rytme. Om du kan lide det eller ej, så har den specielle karakteristika tidligere givet ekstremt spændende løb. For at vinde her, er gode bremser og godt greb et must. Det kunne passe godt til vores bil, men jeg frygter, at det passer vores konkurrenter mindst lige så godt.

I front af mesterskabet er Paul Di Resta, der har vundet de sidste tre løb. Han har følgende kommentar inden løbet:
“46 ud af 50 mulige point i de sidste fem løb er et fantastik resultat for mig. Siden Hockenheim har jeg været tre point foran Bruno (Spengler, red.) i mesterskabet. Jeg håber virkelig, at jeg kan fortsætte min form i de næste to løb i Adria og Shanghai. Jeg sigter efter mesterskabet, og jeg vil kæmpe med alt for at få det.”

Weekendens løb er det sidste i Europa denne sæson. Sidste løb køres på Shanghai International Circuit.

Kvalifikationen kan ses på den tyske kanal ARD1 lørdag fra klokken 13:35. Løbet kan ses fra 13:45 søndag på samme kanal.

Foto: dtm.com – fra Ekströms sejr i 2004