Citroën DS3 Cup bliver fra næste sæson officiel supportklasse til Auto-G DTC.

Dermed kommer mærkeklassen med de franske racerbiler til at blive del af det formentlig udvidede show, når DTC får live tv-dækning. I samme hug bliver et NEZ-mesterskab også lanceret i samarbejde med den nystartede norske Citroën DS3 Cup.

Aftalen mellem Citroën DS3 Cup og DTC-organisationen betyder, at klassen følger DTC-feltet til fem afdelinger af mesterskabet. Ikke nok med det – Citroën-racerne bliver fast underholdning mellem DTC-klassens andet heat og finaleheatet:

– Vi har fået en rigtig god aftale i stand med Peter Elgaard og DTC. Med live TV-dækning og vores heat lige mellem to DTC-heat kan vi som supportklasse næppe få meget bedre vilkår at køre under, siger Martin Jensen, promotor for Citroën DS3 Cup.

For DTC-arrangøren, Peter Elgaard, er det også en fjer i hatten for ham og DTC, at Citroën DS3 Cup nu bliver fast inventar i den kommende sæson:

– DTC vil gerne bakke op om de mindre klasser, og vi har tidligere haft et godt samarbejde med Citroën, dengang om Citroën Saxo Cup, så det er helt oplagt at have Citroën DS3 Cup med på DTC-kalenderen i 2015.

– Citroën DS3 Cup er et godt skolingssted for nye kørere og de, som gerne vil gøre lidt mere ud af deres motorsport, uden at budgettet bliver uoverskueligt. Vi betragter klassen som en del af den direkte fødelinje til DTC, og jeg glæder mig meget til at se et spændende felt i 2015.

Udover at blive en del af DTC-pakken i 2015 bliver der også mulighed for at deltage i et NEZ-mesterskab (North European Zone, red.) sammen med den nyopstartede, norske Citroën DS3 Cup. To afdelinger i hvert land er tællende til mesterskabet, og Martin Jensen forventer at se et flot felt ved Grand Prix Danmark og finaleløbet:

– Nordmændene har vist stor interesse i Citroën DS3 Cup i de sidste par år, og nu ser det ud til at der bliver et fornuftigt felt deroppe i 2015. Med lidt held tror jeg at vi ser 25 eller 30 biler i klassen i de to NEZ-løb på dansk jord – det glæder jeg mig helt vildt til!

Klassen holder næste uge – den 28. oktober – informationsmøde på Fjeldsted Skov Kro. Også her vil der være præmieoverrækkelse for 2014-sæsonen, ligesom promotor Martin Jensen vil præsentere 2015-pakken. Arrangementet finder sted klokken 18.00.

Hvordan nyheden stiller Yokohama SuperCup og Yokohama 1600 Challenge fremgår ikke.