Det summede bare af rally i den lille by Stoholm denne fredag og lørdag først i november, der skulle køres DM finale, og de lokale Jeannette Kvick og Jan Petersen var primus motor bag arrangementet, med klubberne KOM og RAS som de sportslige ansvarlige.

LAD det være sagt med det samme, sikke en stemning, og Jeannettes evner på de sociale medier gjorde at løbet var ’hypet’ flot op, alle vidste at rallyet i Stoholm ville blive noget specielt, og byen var et stort rallycentrum, det osede af fed rally atmosfære.

Over 80 startende mandskaber, og på næsten alle prøver kunne der købes pølser og den lækre sportscola fra Hancock, de lokale patrioter rundt om i de små byers borgerforeninger stod bag, og sørme om ikke der var autograf skrivning i rallyet hovedkvarter, Stoholm Fritids- og Kulturcenter, JOO Jeannette havde prøvet at kopiere noget fra de løb som hun har deltaget i rundt om i verdenen.

Årets finale i

Dansk Super Rally

DM Klasserne

SHELL Helix Historic Rally Cup

Volvo Euro Cup

Der var 13 prøver ialt, heraf de fire en kold, regnvåd og blæsende fredag aften. Og så de sidste 9 prøver på en dejlig lørdag, hvor vejrliget var skønt og solrigt det meste af dagen, ialt omkring 150 prøve kilometer (SS).

Cirka 72 procent asfalt og resten på grus gjorde, at rallyet ikke krævende en bil med fuld ’tarmac’ opsætning, men en opsætning og kørestil som krævede noget af både mekanikkerne og mandskabet i rallybilerne, rally når rally er fedest.

Fredag aftenens SS2 og 4 satte deltagerne på hårde prøver, mørke, ’gardin’ regn på en måde som gav dårlig sigtbarhed, duggede ruder, og bløde grusveje var en svær cocktail, men rigtig rally, nogle var stor fan af dette, andre ikke, men fedt var det.

HIGHLIGHTS

De generelle vindere og dermed vindere af Dansk Super Rally 2022 blev, fra Team Glad Sport, Kenneth Madsen/Mette Felthaus i Peugeot 208 T16 R5, hurtigst på 8 af de 12 tællende prøver, hurtigst på powerstagen, og deres sjette af seks mulige generel klassesejre i år, så suverænt. Kenneth viste på dagen hvorfor han og Mette vandt DSR i år, bundniveauet er højt i hans kørsel, selvom Michael Sørensen/Erik Kristensen i Skoda Fabia gav dem kamp til stregen på mange af prøverne, så var Kenneth og Mette generelt overlegne set overall, så fortjente mestre, og Kenneth nød disse prøver, hvor ikke kun den nyeste bil afgør tingene, nej en god chauffør er her den vigtigste faktor.

BRORMAND, Jacob Madsen/Line Nedergaard blev samlet set 2’er i Dansk Super Rally i deres Peugeot 208 Rally4 bil, og er helt suveræne i klassen, og blev samlet set 4’er generelt i løbet. På mange af prøverne var de hurtigere end mange af de firehjulstrukne biler, noget der burde være umuligt, men Jacob fra Team Glad Sport er i sin egen liga, højere end Super ligaen.

DANSK MESTRE blev også Steen Andersen/Henrik Dernoff i Mitsubishi, de skulle til sidst bare igennem, noget der faktisk ærgrede Steen lidt. At køre så fede prøver kun med halv gas, er mentalt næsten mere svært end at køre med fuld gas, men det gav guld i Klasse 5 National. Inden dagens løb førte Nicki Aagaard Johansen/Mie Aagaard Johansen i Mitsubishi DM med et point, men de udgik med en defekt i bagtøjet her til finalen.

DAGENS YOUNG DRIVER, må være, Patrick Brill Clausen, som sammen med Harald Søndergaard i Opel Adam Cup bil lå 9’ere generelt efter fredag aftens svære prøver. Gruset, mørket, de svære konditioner gav Patrick pokker i, og viste hans evner på det løse (sorte asfalt) (Gruset), og kun en mindre afkørsel på løbets powerstage gjorde, at de endte som samlet set 3’ere i klassen, men kørslen og indsatsen var til guld.

VINDERE i netop den klasse på dagen blev, Jan H Jørgensen/Vagn Åge Hansen i Renault Clio Rc5, og de kørte også deres livs bedste rally. I løbet af lørdagens prøver gav aggressiv og hurtig kørsel pote, og inden løbets sidste prøve lå Jan og Vagn Åge kun fire sekunder efter Patrick og Harald. På denne prøve kørte de tolvte hurtigste generelt, det gav klassesejren og tiendepladsen generelt, wauuw en indsats og udbytte heraf, great drive.

I Klasse 1 National kørte Anders Kirkeby Hansen/Nicolai Aamann i Ford Fiesta DM guldet hjem i dette sidste løb, og Anders var glad og stolt over resultatet, det lå nemlig ikke til højrebenet at guldet var en selvfølge, fordi konkurrenterne og de DM førende inden finale løbet, Jacob Egholm/Anders Frederiksen i Opel Adam, tog føringen i rallyet under de svære konditioner fredag aften. Men en trækaksel satte dem ud af spillet om DM titlen om lørdagen, ellers en fed baddle om titlen i denne klasse i år.

Marco Gersager led af et maveonde, og fandt aldrig melodien eller farten, men Ole Frederiksen og Marco kæmpede til det sidste i deres Skoda Fabia Evo2 Rally2, og respekt for dette, derudover var de hæmmet af mange punkteringer.

Michael Sørensen/Erik Kristensen i Skoda Fabia kørte et flot rally, samlet set 2’ere generelt, og eneste mandskab som på dagen kunne true vinderne.

Et mandskab som kørte sig i form i løbet af rallyet var, Ib Kragh og Ditte Kammersgaard i Hyundai i20N Rally2, da Ib først havde vænnet sig til bilens optræden på gruset, så fandt de melodien, kampgejsten og farten til sidst, og blev samlet et 3’ere generelt, absolut godkendt indsats og slutresultat, det gav også bronze generelt set i Dansk Super Rally.

Casper Venning og standin codriver på dagen, Mikkel Krarup Hansen i Renault Clio R3T kørte et flot rally, 2’ere i klassen og 9’ere generelt, det gav samlet set bronze i klassen i det samlede DM.

YOUNG GUNS, Lasse Karlshøj og Isabell Kvick Jørgensen i Opel Adam Cup bil, blev 2’ere i klassen på dagen, men samlet vindere af Adam Cuppen, 3’ere i Klasse RC5. De punkterede på den sidste prøve, men det ændrede nok ikke noget, men Lasse skal hjem og øve sig i at køre og bremse på gruset, der kunne han godt se at han manglede noget, men en kanon første sæson for parret, så flot.

DM vinderne i deres klasse, Thomas Andersen/Preben L Jensen i Renault Clio Rc5 havde solgt bilen, og var kun tilskuere til løbet.

En punktering og en bremsepedal som gik i bund på SS7 gjorde, at Oliver Saust og Peter Holm Rasmussen i Opel Corsa Rally4 samlet set røg ned i rækkerne i rallyet, men de beholdte sølvet samlet set i DM regi i klassen, men derudover på de andre prøver leverede de vanlig høj standard. På prøven hvor banjobolten gik løs på den ene bagkaliber, der spændte de den og luftede bremserne ud inde på prøven, respekt.

KLASSE 2 National, her løb Jan Jacobsen/Kristian Flensbak Jørgensen i Opel Corsa OPC med guldet efter en stærk slutspurt i efterårs sæsonen. De eneste som kunne true dem var, Søren Bøgeskov/Jens Bro Fisker i Volvo 850, men de udgik på SS5 med en noget afkortet bil, træls men en klasse som i år har været helt fantastisk.

Inde på www.rally.dk kan man finde alle klasserne og vinderne i både Dansk Super Rally og i DM Klasserne

Resultatet fra Rally Stoholm kan ses på  :   https://www.rally-results.dk/rally/4/rally/results

DM6 Rally Stoholm blev afsluttet på flotteste vis, med en fantastisk flot præmieoverrækkelse og fest middag, rallyet var fra start til slut en stor fest, og det flotteste og bedste udstillingsvindue for dansk rallysport set længe, TAK til Jeannette Kvick, Jan Petersen, de mange ildsjæle og klubberne KOM og RAS.

/Allan POST