Lørdag d. 25. juni 2022 blænder Motorsport Nordjylland (MNJ) for et dobbelt-arrangement, som vil presse DM-rallyfeltet – og rally-divisionen derunder – til det optimale. Med Au2parts DM Rallyshow Aalborg sætter rallysporten et kraftigt dækaftryk på DM-ugen i Aalborg.

– Med udgangspunkt fra Flyvestation Aalborg har deltagerne ved showstart varmet op med 6 hastighedsprøver syd for Limfjorden, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. – Vi rykkede derfor en tak længere ned i Himmerland end oprindelig planlagt. En “rallyprolog” tættere på Limfjorden var næsten færdiggjort, da vi blev gjort opmærksom på cykelrytternes forberedelser omkring deres DM-rute. I lighed med rallyfeltet kikker cykel-eliten også på vejforløbet inden startflaget løftes.

Flytningen bevirker desuden etablering af en satellit-serviceplads hos Shell i Støvring om formiddagen. 

– Foreløbig har det nydannede Glad Sport bragt sig i spidsen af DM-serien; Dansk Super Rally 2022, fortsætter Bjarne Sørensen. – Med to generalsejre ud af to mulige har Kenneth Madsen og Mette Feldthaus i Peugeot 208 sikret sig et pænt forspring til team-kammeraterne Jacob L. Madsen og co-driver Line Nedergaard (MNJ) i Peugeot 208 Rally.

Au2parts Rally Himmerland omfatter både formiddagens rallyprolog og rallyshowet, som foregår på Flyvestation Aalborg.

– Efter 2 rallies i en lejet konkurrencebil i samme bilmærke kan vi præsentere en Danmarkspremiere, konstaterer Bjarne Sørensen. – Den syvdobbelte danske mester, Ib Kragh og Ditte Kammersgaard, er nu kommet bag rattet i deres egen spritnye Hyundai i20N. Derfor kan vi påregne fuld gas fra østjyderne, som måske har kørt lidt konservativt i det lejede materiel for ikke at få dyre reparationer. Imponerende er det virkelig, at Ib Kragh har deltaget i alle DM-rallyene siden 1985 og nu tager hul på konkurrence- oplevelserne med sin 19. rallybil.

– Normalt har jeg rutinerede Niels Bjerre med i højresædet, forklarer MNJ-køreren Christian A.L.F. Christensen. – Han vil dog gerne selv prøve kræfter med Au2parts Rallyshow Aalborg. Jeg har derfor vestjyden Henning Kristensen med som gæste co-driver i vores Peugeot 106.

– Jeg og hustruen Inger kører flere rallyshows hvert år, supplerer Niels Bjerre. – Sammenkædet med, at vi har skiftet til en mere potent rallybil ville det være en uforglemmelig oplevelse at køre med på hjemmebane. Vi kører nu i en Peugeot 208 Turbo, og efter en god generalplacering fra smugtræningen på Sjælland er vi motiveret til at give fuld gas.

– Au2parts DM Rallyshow byder på 2 rundbaner, forklarer Inger Bjerre. – De bliver begge kørt 3 gange, så DM-resultatet bliver ikke afgjort på tilfældigheder. Samlet skal vi køre 55 prøvekilometre på flyvestationen, hvorfor vi glæder os helt vildt!

Læs mere om DM-ugen og Au2parts Rallyshow Aalborg her hos DASU.