Efter en lang sommerpause skal de danske rallykørere nu ud på prøverne igen. Sydfyn lægger veje til en meget kompakt DM-afdeling.

Rally på Sydfyn har et godt rennome i Danmark. Prøverne er kendt som nogle af de mest krævende i landet og kørerne roser dem sædvanligvis til skyerne. Noget må der være om snakken, for deltagerantallet til det KDAK rally ligger med 77 startende hold i den høje ende af, hvad der har været sædvanen i de sidste mange år.

Sidste år bød DM-afdelingen på Sydfyn på årets mest spændende opgør, der først blev afgjort på allersidste prøve. I år kan det blive lige så tæt, da toppen i DM-feltet indtil nu ser ud til at matche hinanden meget tæt. Max Christensen i Subaru ligger i spidsen i DM-stillingen, men Christian Jensen viste med sin sejr i DM 2, at han allerede nu er at regne med i sin nye Peugeot 207.

Karl-Åge Jensen og Ib Kragh vil også være med i fronten igen, men netop Sydfyn åbner mulighed for andre biltyper end de store 4-hjulstrækkere. Sidste år blev alle 4-hjulstrækkerne kørt bagud af Martin Johansen og Ib Kragh (dengang i Renault Clio) i deres mindre Super 1600 biler, som i høj grad kan udnytte deres manøvredygtighed på de snoede veje. Martin Johansen – som vandt i 2008 – er til start igen i sin Suzuki Swift, men også Tim Svanholt i den lidt større VW Golf vil kunne markere sig. Og så er der Brian Madsen, som har noget at tage revanche for. Sidste år blev han uforskyldt sat ud at ikke blot rallyet, men hele DM-sæsonen, da hans bil blev ødelagt i et trafikuheld på vej ud til  en hastighedsprøve. I år er han tilbage i en Peugeot 106 MAXI – en bil han tidligere har vist passer ham godt.

Hele rallyet afvikles i løbet af lørdag eftermiddag med start i Fåborg kl. 12:00 og forventet mål samme sted kl. 17:40.