Vi har skullet helt hen i juni måned, før man kan få et DM rallyfelt at se på dansk jord. Men nu er det tid. Danboring Rally omkring Hammel afvikles lørdag d. 6. juni.

Danboring Rally er anden afdeling af Danmarksmesterskabet 2009. Men det er første gang i år, at danske rallyfans får glæde af feltet, da første DM-rally som bekendt blev kørt syd for grænsen i Wikinger Rally ved Schleswig.

54 hold er der på startlisten og de skal ud på 14 hastighedsprøver, der strækker sig over ca. 130 kilometer. Underlaget er oven i købet blandet, da der er en 20-30 kilometer grusveje iblandt prøverne, så kørerne bliver udsat for forskellige udfordringer undervejs.

Der bliver formentlig lagt hårdt ud fra starten, da prøverne lørdag formiddag er væsentligt længere end de, der skal køres om eftermiddagen. Det betyder, at tabt tid om formiddagen vil blive uhyre vanskelig at køre ind senere.

Det er vanskeligt at pege på en klar favorit til generalsejren. Max Christensen tog sig af Wikinger Rally i sin Subaru Impreza, men siden har både han og hans konkurrenter deltaget i flere mindre løb og sprints. Her virker det som om at især Ib Kragh har fået sin nye Abarth ind under huden. Christian Jensen og Karl-Åge Jensen i de to Peugeot 207’ere er også hurtige, men de har flere gange døjet med mindre tekniske problemer og den slags bliver der ikke plads til i Danboring Rally. 2-hjulstrækkerne kommer sikkert ikke op og kæmpe om sejren i løbet, når der er så mange gruskilometre, som det er tilfældet. Her vil 4-hjulstræk vise sig afgørende.

Danboring Rally er som nævnt centreret omkring Hammel i Midtjylland, hvorfra første bil starter kl. 8:00 fra Hammel Idrætscenter. Omkring 10 timer senere vil bilerne igen være i mål, som ligger samme sted.