Christian Jensen/Søren Tøndborg, Peugeot 207 Super 2000 vandt deres første generalsejr i et DM-Rally efter en tæt kamp med Max Christensen/Dorthe Ravn, Subaru Impreza, i Danboring Rally ved Hammel.

Selv om Christian Jensen faktisk førte rallyet allerede fra prøve 2, så var Max Christensen som en skygge lige bag Peugeoten. Efter formiddagens lange hastighedsprøver, som hovedparten af deltagerne – deriblandt Christian og Max – havde udpeget som de afgørende prøver, var de to kun skilt af 7,7 sekunder og rallyet var på ingen måde afgjort.

I stedet var begge efter løbet enige om, at afgørelsen faldt et helt andet sted. “På den lille industiprøve i Hammel lykkes det Christian at nappe hele 10 sekunder. Der tippede løbet,” udtrykte de begge samstemmende.

Dette skete på den syvende af rallyets 14 prøver og fra da af var der kun relativt korte prøver tilbage til at få kørt sekunder ind for Max Christensen. Dette var Christian Jensen også helt klar over: “Nu skal vi være skarpe. Kan vi holde tempoet i top får Max det svært!”

På hver af de efterfølgende prøver skilte kun få sekunder de to i deres kamp, men hver gang var det til Christians fordel og situationen så mere og mere vanskelig ud for Max Christensen. Selv en slutspurt, hvor Max var hurtigere end Christian på de 3 sidste prøver, kunne ikke vende billedet. Christian Jensen vandt med 12,2 sekunder efter 130 kilometer hastighedsprøver.

Var Christian Jensen overlykkelig efter sin sejr, så var Max Christensen heller ikke utilfreds med en solid andenplads. “En første- og en andenplads i de to første rallies er helt fint. Det er rigtig gode point på kontoen,” vurderede han med et blik på den samlede mesterskabsstilling.

Meget kunne også tyde på, at mange flere kørere vil byde ind på at kæmpe om sejren i de kommende rallies. Hele 6 forskellige kørere opnåede at sætte en generelt hurtigste tid i rallyet – og dette skete vel at mærke allerede i løbet af de første 9 hastighedsprøver, hvor slaget om førstepladsen rasede for fuld styrke. Jævnbyrdigheden i toppen af dansk rally er stor i 2009.

Foto:  racefoto.dk