Et uheld mellem de to førende i løbets sidste sving betød at Lucas DiGrassi kunne kåres som vinder af det første Formula E-løb, der blev afholdt i Beijings gader.

Efter at have ført hele løbet igennem, blev Nicolas Prost indhentet af Nick Heidfeld på de sidste omgange. Mod det sidste sving gik Heidfeld på indersiden af Prost, hvorefter denne trak ud i den tyske tidligere F1-kører. Det resulterede i at Heidfeld kurede sidelæns over en curb og blev sendt i luften, mens Prost knækkede et hjulophæng og måtte opgive at køre over målstregen. Heidfeld kunne selv kravle ud af bilen efter en række saltomortaler. Bag dem kunne DiGrassi køre i mål som vinder.

– Jeg var heldig, men jeg er glad for at være på det rigtige sted i dag, sagde han efterfølgende. Uheldet mellem de to forankørende oplevede han ikke selv:

– Uheldet fik jeg ikke at se, men det er godt at Nick er OK. Det viser at bilerne sikkerhedsmæssigt også er i orden.

Franck Montagny tog andenpladsen i sin Andretti Autosport-bil foran Sam Bird, der var avanceret fra sin startplacering på 12. pladsen. Tredjepladsen fik han efter at Daniel Abt fik en straf for at bruge mere energi end tilladt under løbet.

Løbet i sig selv bød ikke på den store spænding (udenfor bilerne, altså… red.), hvor der ikke var videre kampe omkring placeringerne, og motorlyden mindede mest om fjernstyrede biler.

Formula E-mesterskabet er nu i gang, og selvom det umiddelbart ikke byder på det mest adrenalinpumpende motorløb, bliver det spændende at se serien og bilerne udvikle sig henover vinteren. Som alle andre løbsserier bør man give Formula E en chance eller to mere før de skal dømmes ude.

Stillingen – Formula E

1. Lucas di Grassi – 25
2. Franck Montagny – 18
3. Sam Bird – 15
4. Charles  Pic – 12
5. Karun Chandhok – 10
6. Jerome d’Ambrosio – 8
7. Oriol Servia – 6
8. Nelson Piquer Jr – 4
9. Nicolas Prost – 3
10. Stephane Sarrazin – 2
11. Takuma Sato – 2
12. Daniel Abt – 1
13. Jaime Alguersuari – 0
14. Nick Heidfeld – 0
15. Michela Cerruti – 0
16. Katherine Legge – 0
17. Ho-Pin Tung – 0
18. Takuma Sato – 0
19. Sebastien Buemi – 0
20. Jarno Trulli – 0