Verdenseliten i GT3 mødes

Et af de mest prestigefyldte løb for GT3-biler afvikles den kommende weekend på klassiske Spa-Francorchamps i Belgien – i Total 24 Hours. Det årlige 24-timers løb på banen i Ardennerne kan spore sin historie tilbage til 1924, og har været kørt i sin nuværende form for GT-biler siden 2000.

Årets udgave har 56 startende hold fordelt på ti klassiske sportsvognsmærker, og blandt de deltagende kørere er hele syv danskere.

Løbet er en gang tidligere blevet vundet af en dansker. Det skete i 2019 da Michael Christensen var på det vindende Porsche-hold, og Michael stiller atter til start med holdkammeraterne Lietz/Estre for KCMG. Øvrige danskere er Nicolai Kjærgaard (Bentley), Nicklas Nielsen (Ferrari), Benjamin Goethe (Audi), Mikkel O. Pedersen (Porsche) samt Dennis Lind og Frederik Schandorff (begge Lamborghini).
Løbets betydning kan bl.a. ses af det tæller til både Intercontinental GT Challenge og GT World Challenge Europe.

Tidsskema
Torsdag 22. oktober
Kl. 11:10 Fri træning
Kl. 15.15 Pre-Kvalifikation
Kl. 18.55 Kvalifikation (inddelt i 4 sessioner)
Kl. 20.35 Aftentræning

Fredag 23. oktober
Kl. 18.20 Super Pole for de 20 hurtigste biler

Lørdag 24. oktober
Kl. 15.30 Løbsstart

Her kan man følge løbet på nettet.

I opvarmningsprogrammet afvikles en afdeling af GT4 European Series med deltagelse af Nicolaj Møller Madsen og Bastian Buus. Sidstnævnte fører serien.

Gadekamp i St. Petersburg
 

Den nybagte amerikanske mester Christian Rasmussen kan gå til start uden nerver når sidste runde af US F2000 afvikles i gaderne i byen St. Petersburg, Florida. Uanset udfaldet af de to løb kan Christian som nævnt tidligere ikke nås i mesterskabet.
Hovedløbet i Florida er en afdeling af det amerikanske Indycar-mesterskab, og var oprindelig planlagt som åbningsløb i begge mesterskaber. Men corona ville det anderledes.

Følg det via livetiming her.

Formel 1 i Portugal

For første gang nogensinde afvikles en afdeling af VM i Formel 1 på Autodromo Internacional do Algarve-banen ved Portimao i det sydlige Portugal. Grande Premio de Portugal har naturligvis deltagelse af Kevin Magnussen og Haas F1 Team, men heller ikke denne gang er der Formel 2 til start.

Se mere på formula1.com, hvor der også er livetiming og se det på F1 TV eller på Viasats kanaler.

Foto: Porsche AG