WEC i Japan

For første gang siden 2019 afvikles en runde af World Endurance Championship (WEC) i Japan. Det sker på Fuji International Speedway beliggende ved foden af Mount Fuji, og der er flot dansk deltagelse. Mikkel Jensen og Peugeot er atter med i deres revolutionerende Hypercar med modelbetegnelsen 9X8. Det franske hold stiller med to biler til kamp mod især Toyota der har hjemmebanefordel (banen ejes af Toyota).

I LMP2 er Nicklas Nielsen til start for AF Corse i kampen om Pro/Am-titlen, mens Oliver Rasmussen og JOTA skal forsøge at følge op på den fornemme podieplads på Le Mans.

Michael Christensen og Porsche kæmper om VM-titlen i GTE Pro. Her suppleres den tidligere verdensmester og Le Mans vinder som vanligt af franske Kevin Estre.

I GTE Am er fire danskere tilmeldt, og Marco Sørensen er sammen med holdkammerater hos TF Aston Martin i spidsen for dette mesterskab, mens Nicki Thiim og dennes Aston Martin-team er på andenpladsen. I denne kategori starter også Michelle Gatting (Ferrari) og Mikkel O. Pedersen (Porsche).
Løbet starter kl. 04:00 søndag morgen dansk tid, og kan følges på Eurosport og TV2.

Læs mere og følg løbet her hos FIA WEC.

Spændingen udløses i Californien


Kun en uge efter løbet i Portland mødes kørerne i IndyCar og Indy Lights atter; denne gang på Laguna Seca i Californien (den med ”proptrækkeren”). For begge klassers vedkommende er det finalen på mesterskaberne, og tre danskere er til start. 
I IndyCar er Christian Lundgaard i hård kamp med amerikaneren David Malukas om titlen som årets rookie. Inden løbet fører danskeren med 5 points.

Indy Lights afslutter sæsonen med to løb; èt lørdag og èt søndag. Benjamin Pedersen og Christian Rasmussen er til start; sidstnævnte kan stadig nå titlen som årets rookie i klassen.

Læs mere på www.indycar.com og www.indycar.com/IndyLights

Temple of Speed venter

Italiens Grand Prix køres som sædvanlig på Autodromo Nazionale di Monza nord for Milano, og afvikles den kommende weekend. Kevin Magnussen og Haas F1 leder efter formen fra sæsonstart, og i Formel 2 skal Frederik Vesti forsøge at vende udviklingen efter de sidste par runder der har været præget af uheld.

I Porsche Super Cup kan Bastian Buus derimod køre frit i bevidstheden om han allerede har sikret sig titlen som årets rookie.

Det hele kan som sædvanlig følges på Viasats kanaler og F1TV.

Se sendetider og følg dem via Formel 1Formel 2 og Porsche Mobil 1 Super Cup

Disse nyheder er fra DASUs elitenyhedsbrev – abonner på det her.

Foto: Travis Hinkle