Der er nu mindre end en uge til sæsonstarten i Formel 2 med Christian Lundgaard, mens Formel 3 og Frederik Vesti og Oliver Rasmussen må vente et stykke tid endnu. Fælles for de to klasser er der er sket væsentlige ændringer i måden der afvikles tællende runder i forhold til sidste år.

Ændringerne begrundes med behovet for dels at reducere rejseomkostningerne for teams, dels, på trods af dette, give kørerne minimum den samme mængde køretid som tidligere. Løsningen er fundet ved at afvikle tre løb i hver runde (før to). En løbsweekend kommer nu til at omfatte træning og kvalifikation fredag (som før), to sprintløb lørdag (hvor før hovedløbet blev afviklet) og et hovedløb søndag (hvor før sprintløbet blev kørt).

Ændringerne betyder dog også at F2 og F3 ikke længere afvikles ved samme F1 Grand Prix, men ”skiftes”. De respektive løbskalendere kan ses på seriernes hjemmesider. For F2 bliver der otte tællende runder (24 løb i alt); for F3 gælder det syv tællende runder (21 løb i alt).

Points uddeles således:

Hovedløb       25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 
Sprintløb        15-12-10-8-6-4-2-1

Der gives 4 points for pole i kvalifikationen samt 2 points for hurtigste omgang i hvert løb (kræver man slutter i points).

Kalender FIA F2 2021

Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images