Denne weekend afvikles det længste racerløb i dansk motorsport i nyere tid. Når anden afdeling af DEC, Danish Endurance Championship løber af stablen på Padborg Park, så skal kørerne gennem seks timers race, inden det ternede flag bliver synligt.

I DEC er det en regel, at alle biler skal tanke mindst to gange på et løb. Af sikkerhedsgrunde skal tankningen vare tre minutter – hvilket under normale forhold giver mere end rigeligt brændstof til at nå i mål i de tradionelle firetimersløb.

Men når sekstimersløbet skal afvikles, vil der være masser af tid at hente, ved at forsøge at spare et pitstop. Netop det kan for alvor ryste posen, så den samlede vinder kan findes både i division 2 og blandt de større biler i division 3.

Blandt deltagerne i klassen for de mindre biler med motorer under to liter, er FC Racing med bl.a. den tidligere DTC-kører Kasper Jensen.

– Næste løb på Padborg Park er et 6 timers løb, som helt klart giver et godt indspark til den strategiske side af racet, så vi ser frem til løbet med positive øjne, siger aalborgenseren til Racemag. Senest kørte han og teamkammeraterne en tredjeplads hjem i klassen på Padborg Park. Og netop det resultat er yderst positivt for teamet, der også inkluderer Jens Mølgaard og Jens Erik Mølgaard.

– Vi er egentlig ganske godt tilfredse med resultatet, men med fokus på at der er plads til forbedringer. Mine to medkørere har vist gode takter på testdagen og første løb, da de begge har forbedret deres niveau betragteligt. Samtidig har det vist sig, at de begge har masser af fart i kroppen, da de forbedringer vi har arbejdet med på den køretekniske side har givet pote med det samme, siger Kasper Jensen.