Den tidligere HRT-kører Pedro de la Rosa erstatter Fernando Alonso til den første test på Jerez i næste uge.

I sidste uge meddelte Ferrari, at Fernando Alonso ikke vil deltage i den første af de i alt tre tests før sæsonstarten i Australien. Det italienske team har nu offentliggjort, at den nytilkomne udviklingskører Pedro de la Rosa får en dag i Ferrarien på Jerez-banen. De tre første dage af testen vil Felipe Massa være bag rattet.

– Jeg er meget glad for at skulle teste, ærligt jeg havde ikke forventet det. Det er en enestående mulighed til at begynde at forstå, hvordan bilen fungerer, og hvordan jeg kan hjælpe med arbejdet i simulatoren, udtaler Pedro de la Rosa.

Den snart 42-årige spanier har været i Formel 1 siden 1998 – en del af årene som testkører hos McLaren. Ferrari har valgt en anden tilgang til forberedelserne end sidste år, hvor teamet haltede noget efter sine konkurrenter på udviklingsfronten. Valget af Pedro de la Rosa hænger sammen med hans store erfaring i Formel 1, og spanieren får en nøglerolle i udviklingsarbejdet med Ferrari-raceren sæsonen igennem.

Fernando Alonso vil deltage i den anden officielle test i Barcelona, hvor han til gengæld kommer til at køre tre ud af de fire dage testen varer.