Ung og knap så ung bliver kørerkombinationen hos Sauber i 2010. Pedro de la Rosa er netop bekræftet for det schweiziske F1-team. Dermed skal 38-årige de la Rosa køre ved siden af den blot 23-årige Kamui Kobayashi.

– Jeg har altid troet fuldt og fast på, at jeg ville få en chance mere som kører. Efter antallet af testpladser blev drastisk reduceret, var dette hvad jeg har arbejdet henimod. Jeg er virkelig spændt på en sæson med Peter Saubers team, der har været en fast del af F1 siden 1993, siger spanieren i en meddelelse.

Pedro de la Rosas Formel 1-karriere har været bemærkelsesværdig, for at sige det mildt. Med en japansk F3000-titel i hånden blev spanieren testkører for Jordan i 1998 og kører for Arrows fra 1999 til 2000. Da Jaguar trådte ind på scenen, blev de la Rosa i sædet i 2001 0g 2002. Fra 2003 til nu har katalaneren været test- og reservekører for McLaren Mercedes, hvilket har givet starter i 9 grand prix’er. De la Rosas bedste placering er en andenplads i det ungarske grand prix i 2006.

– Pedro har tilbragt mange år med at arbejde for et top team på det højeste, tekniske niveau. Vi står som team til at vinde på hans erfaring, og det samme gælder unge Kamui. Kombinationen af en erfaren kører og en up-and-coming ung kører har gentagne gange vist sig at bære frugt. Jeg regner ikke med, at nogen af dem skuffer i 2010, siger teamchef Peter Sauber om valget.

Pedro de la Rosa har kørt 71 grand prixer.

Foto: McLaren Mercedes