Trods den igangværende finanskrise og udsigten til, at måske flere talenter tabes på gulvet grundet manglen på sponsorkroner end vanligt, ser den danske motorsportsfremtid ganske lys ud. Det mener i hvert fald DASUs ansvarlige for talentudviklingen Bo Baltzer Nielsen, der nu kan lukke et 2009 med masser af sportslig succes for unge racerkørere.

– 2009 har været endnu et fantastisk år. Vi har fire talenter på vej, og en helt ny generarion i karting er stærk på vej frem. Det har aldrig set bedre ud, siger talentchefen og henviser til sejre i 2009 til Michael K. Christensen i Formula BMW Europe og Kevin Magnussen i Formula Renault 2.0 NEC.

DASU står for et talentudviklingsprogram sammen med Team Danmark, der er delt op i tre niveauer. På niveau 2 er lige nu talenter som Johan Jokinen, Michael K. Christensen og Kevin Magnussen. Gokartkøreren Nicolaj Møller Madsen skifter fra niveau tre 3 til dette niveau, så endnu en håbefuld ung kører er på vej fra rugeklasserne i gokart til de internationale formelklasser. I 2010 begynder 10 kartingkørere på niveau 3 i talentprogrammet.

Johan Jokinen til F3 Euro Series-løbet i Barcelona 2009
Johan Jokinen til F3 Euro Series-løbet i Barcelona 2009

– Inden for to år har vi en ude at teste i F1 – det er jeg sikker på. Det er fantastisk at have fire kørere med på dette niveau på samme tid, siger Bo Baltzer Nielsen.

Bedste bud kan være Johan Jokinen, der forhandler om sæder i blandt andet Formula Two – en klasse skabt til at sikre talenter til F1, hvor førstepræmien blandt andet er en test med Williams F1-teamet. Men også Michael K. Christensen har været tæt på med en super sæson i Formula BMW Europe, hvor også førstepladsen her belønnes med en F1-test.

– Arvtagerne til Jan og Tom er på plads, og Kasper Andersen og Christian Bakkerud har tidligere været del af talentudviklingen, og de er nu ved at bide sig godt fast i forskellige internationale klasser, siger talentchefen og henviser til Kasper Andersens første fulde sæson i Superleague Formula – en klasse hvor danskeren som nævnt tidligere på Racemag fortsætter i 2010 – og Christian Bakkerud, der med indsatser i DTM, LMS, Le Mans og Asian Le Mans Series har været en af de travleste danske racerkørere i 2009.

DASU hædrede i november Michael K. Christensen med prisen Årets Bilsportskører 2009.

Fotos: Renault Sport, DASU