Ny uge, nyt stort mesterskab til dansker: Nicklas Nielsen fortsætter sine triumftog med seneste sejr for Ferrari.

Nyt stort mesterskab til Nicklas Nielsen


Finalen i det største europæiske GT3-mesterskab (GT World Challenge Europe Endurance Cup) blev en ny stor triumf for Nicklas Nielsen. Den 24-årige Ferrari-fabrikskører sluttede på syvendepladsen i finalen i Barcelona, og det var tilstrækkeligt til han sammen med medkørerne Pier Guidi/Ledogar i Iron Lynx-teamet kunne kalde sig samlet vinder af serien.
For Nicklas har sæsonen 2021 indtil videre været fantastisk for ham. I august sejrede han således i klassen GT Am på Le Mans, og i juli sejrede han sammen med de to ovennævnte kørere i det klassiske 24-timersløb på Spa-Francorchamps. Hertil kommer, at han sammen med Perrodo/Rovera er i spidsen for GT Am-klassen i World Endurance Championship (WEC) inden de to sidste afdelinger.
I løbet, der blev kørt i Barcelona, kom Dennis Lind i mål som P9 for Sainteloc (Audi), mens Valdemar Eriksen og holdkammerater besatte andenpladsen i klassen Silver (P 12 samlet) for Audi (WRT).

Se resultatet og hvordan det gik de øvrige danskere på seriens hjemmeside her.            

Læs Nicklas’ reaktioner og se løbet på motorsportdanmark.dk her.

GT4-sejr til Buus 


I forprogrammet til GT World Challenge vandt Bastian Buus søndagens afdeling af løbsserien European GT4 Series for Porsche. Den 18-årige koldingenser deltog også i hovedløbet for GT3, men teamet havde uheld. 

Se resultater her på seriens hjemmeside

Conrad stadig med i rookie-fight


Efter weekendens runde på Mugello er Conrad Laursen stadig med i kampen om rookie-mesterskabet i Italiensk Formel 4. Sidste afdeling køres på Monza.

Foto: Stefano Arcari

Det sker

Nicklas i USA

Efter triumfen i Barcelona, hvor Nicklas Nielsen sammen med Alessandro Pier Guidi og Còme Ledogar vandt den europæiske del af GT World Challenge for Ferrari, er teamet igen til start, denne gang i USA. Arrangørerne af GT World Challenge samler de forskellige mesterskaber til en årlig finalerunde, der under betegnelsen Intercontinental GT Challenge afvikles på forskellige kontinenter. 24-timersløbet på Spa-Francorchamps tidligere på året gælder for den europæiske del, og den kommende weekend køres så på det nordamerikanske kontinent. Det sker på Grand Prix-banen anlagt i inderkredsen af Indianapolis-ovalen. Med sejren på Spa tidligere på året har Nicklas og co. et godt udgangspunkt til også at vinde dette mesterskab, der foruden 8-timersløbet på Indianapolis omfatter et 9-timersløb på Kyalami-banen i Sydafrika i december.

Se mere på seriens hjemmeside her.

Nøgleord: Leo Machitski / Dennis Lind - Barwell Motorsport Lamborghini Huracan GT3 Evo
Leo Machitski / Dennis Lind – Barwell Motorsport Lamborghini Huracan GT3 Evo

Titel til Dennis Lind?

Dennis Lind kan søndag sikre sig titlen som Intelligent Money British GT3 Drivers’ Champion sammen med Leo Machitski. Her fører Lamborghini-duoen med 18,5 point.

De kan dermed blive første rent udenlandske kørerbesætning, der tager titlen i mesterskabet.

Finaleløbet fra Donington kan ses på seriens YouTube-kanal her fra søndag klokken 14.00.

Finaler på Padborg Park

Flere danske asfaltklasser kører årets finaler på Padborg Park denne weekend til Asetek SimSport Finaleløbet, hvor bl.a. mestrene i TCR og Super GT Danmark skal findes.

Løbene kan ses på TV 2 Sport X og på YouTube her.

Husk, du kan også få DASUs elitenyhedsbrev – tilmeld dig her.