Siden sidst

Stor sejr til Vesti

 

Der har været lidt startbesvær efter skiftet fra Prema til ART, men i Østrigs Grand Prix fik Frederik Vesti endelig fuld valuta for pengene i Formel 3. Fra P2 på startgrid i hovedløbet overhalede han den førende efter fem omgange; en føring han aldrig siden gav fra sig. Forinden havde sydjyden sikret en anden- og en sjetteplads i de to sprintløb. Frederik er nu på andenpladsen i den samlede stilling.
Også løbets anden dansker leverede en fin indsats. Oliver Rasmussen kæmpede i det tætte midterfelt og sluttede søndagens hovedløb som P11. En ærgerlig tidsstraf satte dog den i Nice bosatte dansker tilbage i det endelige resultat.

Christian Rasmussen øger i Ohio

På banen i Mid-Ohio udbyggede Christian Rasmussen sin samlede føring i IndyPro 2000-klassen, der er en del af den officielle ”Road to Indy” hvor målet er deltagelse i Indy Car.
Det skete med en sejr i første løb (sæsonens sjette) og en femteplads søndag. Samlet er Christian nu i føring med 39 points, og der resterer tre runder af mesterskabet.

Sejr og topplacering på Watkins Glen


For anden gang indenfor blot fem dage var IMSA’s WeatherTech Sports Car Championship i gang igen; og atter på Watkins Glen mi staten New York. I modsætning til sidste weekenden var der dog tale om et sprintløb, der ”kun” varede i 2 timer & 40 minutter. Kevin Magnussen og van der Zande hos CGR Cadillac sluttede på en fin andenplads i DPI (og andenpladsen generelt), mens Mikkel Jensen og Keating i LMP2 for tredje gang i år kunne kravle op på øverste trin på sejrsskamlen i klassen LMP2, som de også fører samlet.


Det sker


ELMS på Monza med dansk deltagelse

Fjerde runde af European Le Mans Series (ELMS) køres den kommende weekend på den berømte højhastighedsbane Monza udenfor Milano. Til start er de to faste danske deltagere Malthe Jakobsen (LMP3) og Michelle Gatting (GT), og de får til løbet følgeskab af Mikkel Jensen, der gæsteoptræder i sit gamle LMP2-team G-Drive. Der er 44 biler til start. Løbet streames live på seriens hjemmeside her
Se deltagerlisten på her (åbner pdf).

GT, Formel 4 og Porsche Cup i England, Holland og Ungarn

Igen den kommende weekend er der masser af dansk deltagelse i GT, Carrera Cup og Formel 4 rundt omkring i Europa. En kort oversigt ser således ud:

  • Tredje afdeling af GT Open køres på Hungaroring. Frederik Schandorff er på en samlet andenplads.
  • Den tyske ADAC-serie rykker en tur til Zandvoort i Holland. Her er Bastian Buus (Carrera Cup), Nicolaj Møller Madsen (GT4) og Conrad Laursen (Formel 4) til start.
  • Donington Park i England lægger asfalt til tredje runde af British GT og British Formula 3. Dennis Lind er i føring i GT3, og Mikkel Grundtvig til start i F3.


Dansk Super Kart i Vojens – EM i Italien

Anden afdeling af Dansk Super Kart (DSK) afvikles på banen i Vojens. Der ventes mere end 100 deltagere til start. Løbene kan atter ses/genses på TV-kanalen Sport Live i ugerne efter, og der er live-timing her.

En lille håndfuld danskere tager i stedet den lange tur til Sarno ved Napoli til anden runde af EM for klasserne OK og OK Junior Følg løbet i Italien på www.fiakarting.com