2022 skal blive året, hvor anden udgave af FIA Motorsport Games løber af stablen. Når åbningsceremonien finder sted i Marseilles, så bliver det også med Dannebrog repræsenteret blandt de deltagende nationer. 

DASU, og dermed Danmark, løfter nu sløret for deltagelsen i motorsportslegene, der efter olympisk forbillede afholdes den 26.-30. oktober 2022 i Frankrig. 

Legene skulle oprindeligt have været afholdt tidligere, men er blevet udskudt grundet pandemien.

Med udgangspunkt i baneanlægget ved Circuit Paul Ricard i det sydfranske skal de deltagende nationer dyste i 17 kategorier – en tredobling i forhold til 2019, hvor legene senest blev afviklet ved Rom.

FIA Motorsport Games 2021 bliver et enormt udstillingsvindue for sportsgrenene, lige fra breddesport som Auto Slalom, kartingslalom over til deciderede elitegrene for talenter og mere erfarne, herunder Formel 4, GT Sprint og Touring Cars (TCR). I 2019 markerede flere af de danske deltagere sig med helt fremme.

Som det var tilfældet i 2019 skal DASU udpege deltagerne på tværs af kategorierne – derfor efterlyser vi nu interesserede kandidater.

DASU støtter i 2022 med en koordinerende indsats fra sekretariatet og fælles landsholdstøj til ceremoni og selve løbsweekenden (uden for løbene), ligesom en officiel repræsentant vil følge med ’landsholdet’ til Frankrig. DASU står i samarbejde med SRO/FIA for mediedækning i løbet af weekenden.

I 2019 deltog Malthe Jakobsen (Formula 4 Cup), Jens Reno Møller, Christina Nielsen (GT Cup), Dennis Hansen (Drifting Cup), Ian Andersen (Digital Cup) og Jonas Jakobsen og Sarah Kronborg Madsen (Karting Slalom Cup).

Kategorier i FIA Motorsport Games 2022:

Auto Slalom

Cross Car Jr

Cross Car Sr

Drifting

Endurance (LMP3)

Esports

Formula 4

GT (GT3)

GT Sprint (GT3)

Historic Rally

Karting Endurance 

Karting Slalom

Karting Sprint Jr

Karting Sprint Sr

Rally2

Rally4

Touring Car (TCR) (deltager udpeges af TCR Denmark)

Kontakt dasu@dasu.dk, hvis du er interesseret i at deltage i FIA Motorsport Games.

Reglementer udgives løbende – du finder dem her på FIA’s hjemmeside.

FIA Motorsport Games’ hjemmeside opdateres løbende.