Siden sidst

Stærk start af Kevin

Kevin Magnussen leverede en fornem indsats i Australiens Grand Prix, der var åbningsløbet i Formel 1-sæsonen 2019.

Kevin sluttede på sjettepladsen i sin Haas, og blev dermed ”best of the rest” efter de tre tophold Mercedes, Ferrari og Red Bull. Danskeren kunne sætte otte points ind på kontoen, og det var hans bedste resultat på banen i Albert Park, Melbourne, siden hans debut i 2014, hvor han som bekendt sluttede på andenpladsen.

Dansk sejr i VM-løb

David Heinemeier-Hansson sæsondebuterede i World Endurance Championship (WEC) i weekendens 1000 Miles of Sebring, og gjorde det med maner. Sammen med sine holdkammerater i LMP2-teamet Jackie Chan DC Racing vandt danskeren LMP2-klassen, og kom i mål på en femteplads i generalklassementet.
Michael Christensen (foto herunder) og hans franske holdkammerat Kevin Estre sluttede på femtepladsen i GT Pro, og bevarede dermed deres samlede føring i mesterskabet, Jan Magnussen og Corvette besatte syvendepladsen mens Marco Sørensen/Nicki Thiim kom i mål på tiendepladsen i deres Aston Martin.

Jan M på podiet i Sebring 12 Hours

Kun et halvt døgn efter VM-løbet blev der igen kørt langdistanceløb på banen i Florida. Denne gang gjaldt det det berømte 12 Hours of Sebring, og Jan Magnussen og hans holdkammerater hos Corvette Racing var atter til start. Jan har tidligere vundet løbet, og denne gang blev det atter til podietur efter Corvette-holdet sluttede på tredjepladsen i klassen GT LM.
I GT D deltog Christina Nielsen for Meyr Shank-teamet, og hun og hendes holdkammerater Kathrine Legge og Ana Beatriz kom i mål på ottendepladsen.
Anders Fjordbach debuterede for et amerikansk team i LMP2-kategorien, men teamet fik tekniske problemer.
Løbet tæller til US WeatherTech Sportscar Championship, hvor Jan Magnussen og Antonio Garcia er forsvarende mestre.

Foto: Haas F1 Team

 

Det sker

Grand Prix i ørkenen

29.-31. marts køres anden afdeling af VM i Formel 1; denne gang på Bahrain International Circuit i ørkenstaten af samme navn.
Kevin Magnussen kom flyvende fra start i åbningsløbet i Melbourne, og har gode minder fra Bahrain 2018, hvor det blev til en femteplads.
Begivenhederne kan som sædvanlig følges direkte på TV3+ og TV3 Sport, se hvornår på www.viasat.dk/tv-guide
Se også www.formula1.com

Mikkel og Christina i Californien

Samme weekend afvikles anden afdeling af løbsserien Intercontinental GT Challenge, der har deltagelse af en række GT3 fabrikshold.

BMW-fabrikskører Mikkel Jensen er til start, og det samme er Christina Nielsen for Mercedes.
Mikkel har netop offentliggjort planerne om en fuld sæson i LMP3 for det italienske team Eurointernational.
Løbet køres 30. marts over otte timer på Laguna Seca – banen i Californien.

Læs mere på www.intercontinentalgtchallenge.com/event/116/laguna-seca

Karting i Italien

Fjerde og sidste afdeling af løbsserien WSK Super Masters køres den kommende weekend på Sarno-banen ved Napoli. Seks danskere er tilmeldt.
Ugen efter, 31. marts, køres der igen i WSK-regi, denne gang første afdeling af WSK Euro Series. Det foregår ligeledes i Sarno; også her er der dansk deltagelse.

Følg med Live på www.wskarting.com