Det sker

Sæsonstart i Formel 1

Den med spændendeimødesete sæsonstart i Formel 1 afvikles den kommende weekend, og sædvanen tro sker det på banen Albert Park i Melbourne, Australien. Efter de to officielle test forud for løbet skal det nu vise sig, hvordan det reelle styrkeforhold er i kongeklassen, og set med danske øjne er det naturligvis særligt interessant at følge Kevin Magnussen og Haas F1 Team.

Teamet har haft en god sæsonoptakt, og har tidligere vist gode takter på banen. Meget afhænger af kvalifikationen lørdag morgen, da banen er notorisk svær at overhale på. Det var også her Kevin fik debut i 2014 med en fantastisk andenplads, og sidste år sluttede danskeren som bekendt på niendepladsen i kampen om VM; hans hidtil bedste resultat i Formel 1.

Australiens Grand Prix har været afholdt i Melbourne siden 1996, efter løbet i en årrække var kørt i Adelaide, ligeledes på en bybane.

Begivenhederne kan som sædvanlig følges direkte på TV3+ og TV3 Sport, se hvornår på www.viasat.dk/tv-guide

Se også www.formula1.com

Lyt med i DASUs analyse af F1-testen i podcasten Det ternede flag – klik her.

”Doubleheader” i Sebring

Den kommende weekend får alletilhængere aflangdistanceløb deres lyst styret på den klassiske bane i Sebring, Florida.

Natten mellem fredag og lørdag køres sjette afdeling af World Endurance Championship (WEC) på banen i form af løbet ”1000 Miles of Sebring”. Afdelingen er en del af FIA’s såkaldte WEC Super Season, der først slutter efter 2019-udgaven af 24-timers løbet på Le Mans i juni.

Løbet, der afvikles over 1000 miles, eller 8 timer (alt efter hvad der kommer først), har deltagelse af fem danskere. Foruden de sædvanlige deltagere i GT Pro, Michael Christensen (Porsche) og Marco Sørensen/Nicki Thiim (Aston Martin), er Jan Magnussen og David Heinemeier-Hansson til start. For Jan Magnussens (Corvette) vedkommende er der tale om første start i WEC siden Le Mans 2018, og det samme er tilfældet for David Heinemeier-Hansson, der starter i LMP2 for Jackie Chan DC Racing.

Da løbet er ca. to timer længere end en sædvanlig afdeling af WEC uddeles der 1/3 flere points end til en vanlig afdeling. Michael Christensen og hans holdkammerat Kevin Estre har en klar føring i kampen om VM i GT Pro.
Løbet kan følges direkte på Eurosport med start kl. 20.45 fredag og slut kl. 05.30 lørdag.
Læs mere på www.fiawec.com

Som om det ikke var nok køres efterfølgende, natten mellem lørdag og søndag, det traditionsrige 12-timers løb på banen. Dette løb tæller som en afdeling af IMSAs WeatherTech Sports Car Championship. Jan Magnussen og hans holdkammerater Antonio Garcia/Mike Rockenfeller er også til start her for Corvette Racing, og Jan får følgeskab af Christina Nielsen i Meyer Shank Racing (Acura), hvor hun deler bil med Kathrine Legge og Ana Beatriz.

Både Jan og Christina har tidligere vundet klassesejre i det klassiske løb, der blev kørt første gang i 1950. Tom Kristensen har rekorden for flest sejre (6) i løbet, der tidligere har været en del af VM-serien.

Løbet kan følges live på www.imsa.com

Foto: Haas F1 Team

Siden sidst

Sort uheld for Christian Rasmussen

Team Danmark-talentet Christian Rasmussen var få hundrede meter fra en drømmedebut i åbningsløbet til US F2000 Championship, der blev afviklet som gadeløb i St. Petersburg, Florida. Amagerkaneren lå i rundens andet løb på andenpladsen tæt efter den førende, der desværre kiksede sin nedbremsning til sidste sving på sidste omgang og spandt rundt lige foran danskeren, så begge udgik.
Dagen før gik det dog meget bedre i rundens første løb, da Christian kom i mål på en flot fjerdeplads fra startplads ni.

Ingen points i La Conca

Tredje runde af WSK Super Masters-serien blev ikke en succeshistorie for de danske deltagere, der alle måtte rejse den lange vej hjem fra La Conca, Syditalien, uden points. Bedst gik det Noah Degnbol, der blev nr. 19 i finalen i OK.

F4 Academy-kørere til samling

I samarbejde med promoteren for F4 DK åbner Dansk Automobil Sports Union (DASU) nu op for en ny rute for unge, ambitiøse racerkører der har sigte på en karriere indenfor bilsport. Unge F4 Academy-kørere var til samling i weekenden. Læs mere her.

Foto: Christian Rasmussen Racing