Det bliver Porsche i første startrude i søndagens 6 Hours of Shanghai, tredje sidste løb i FIA WEC i 2014.

Romain Dumas og Neel Jani var først til at sætte hurtigste tid med 1:48.300 som gennemsnit af de to køreres fire omgange. Senere i sessionen satte den mesterskabsførende duo med Anthony Davidson og Sebastien Buemi nøjagtigt samme gennemsnitstid. Da Porsche #14 havde sat tiden først, var det dem der rendte med æren i en ultraspændende kvalifikation.

Tom Kristensen stod over kvalifikationen for Audi #1. Den tog Loïc Duval og Lucas Di Grassi sig af, og de regerende verdensmestre starter som femmer lige foran søsterbilen.

I GTE Am var der for andet løb i træk pole position til Christoffer Nygaard, der sammen med Pedro Lamy igen kvalificerede Aston Martin Racings #98. Richie Stanaway og David Heinemeier Hansson kvalificerede Young Driver AMR-bilen ind på en trejdeplads i klassen.

– Det er anden pole position i træk til os, og det er fantastisk at starte fra fronten. Vi er på andenpladsen i mesterskabet bag vores søsterbil med #95, så vi skal score så mange point som muligt denne weekend for at hente dem, siger Christoffer Nygaard i en pressemeddelelse.

Også i GTE Pro var der pole til Aston Martin Racings #97 med Darren Turner og Stefan Mücke. LMP2-pole gik til G-Drive Racing i den lukkede Ligier med Roman Rusinov, Olivier Pla og Julien Canal.

Se det fulde resultat af kvalifikationen til 6 Hours of Shanghai her.