Igen den forgangne weekend har danske banekører markeret sig i den absolutte top i international racing. Det blev til podiepladser i Belgien, Frankrig og Italien samt gode resultater i karting. Her er et overblik.

DASU ønsker også vores verdensmester Michael Christensen tillykke med sin 30-års fødselsdag!
Michael fejrede dagen med deltagelse i et sekstimers løb på Nürburgring Nordschleife, som forberedelse til det kommende 24-timers løb på banen.


Frederik tilbage i toppenSyvende runde af FIA Formula 1, Formula 2 og Formula 3 Championships blev kørt på ikoniske Spa-Francorchamps i Belgien.

Bedst gik det i Formel 3, hvor Frederik Vesti besatte andenpladsen i søndagens sprintløb, mindre end et sekund fra vinderen. I lørdagens hovedløb besatte sydjyden sjettepladsen.

Det blev også til points i Formel 2, hvor Christian Lundgaard besatte syvendepladsen i sprintløbet.

Derimod havde Kevin Magnussen og Haas ikke farten i Grand Prixet, hvor Kevin blev nr. 17.
 
Find stillinger, livetiming, resultater etc. på hjemmesiderne her:

formula1.com
fiaformula2.com 
fiaformula3.com


Husk også at lytte til seneste podcast fra Det ternede flag, hvor vi har Christians træner Dennis Wounlund i studiet til en tur ind i coronaboblen.
 

Christian Lundgaard undervejs på Spa-Francorchamps. Foto: Getty Images
Christian Lundgaard undervejs på Spa-Francorchamps. Foto: Dan Istitene – Formula 1/Formula 1 via Getty Images)

Topplaceringer i ELMSPaul Ricard-banen i Sydfrankrig lagde lørdag asfalt til tredje afdeling af European Le Mans Series (ELMS). I LMP2 gentog Mikkel Jensen og holdkammeraterne Vergne/Rusinov hos G-Drive med en generel andenplads resultatet fra første afdeling. I denne klasse kom Anders Fjordbach/Dennis Andersen i mål som nr. 13.


Michelle Gatting og hendes kvindelige medkørere hos Iron Lynx Frey/Gastner besatte tredjepladsen i GTE, og Malthe Jakobsen leverede en ny flot indsats i LMP3. Den unge thybo blev sammen med Dayson/Megennis hos RLR MSport nr. fire i klassen.


Ferrari-fabrikskører Nicklas Nielsen var hasteindkaldt til både løbet i ELMS og tredje afdeling af Le Mans Cup, der blev afviklet i rammeprogrammet til ELMS. Nicklas besatte tredjepladsen i GT3 i Le Mans Cup og femtepladsen i GTE ELMS.


Se den samlede stilling på www.europeanlemansseries.com


Andenplads til Schandorff


Campionato Italiano Gran Turismo Endurance besøgte banen i Imola til anden runde af mesterskabet. Frederik Schandorff og holdkammeraterne Tujula/Kroes i Lamborghini besatte andenpladsen i Pro-klassen og generelt i løbet.


På samme bane kørtes anden afdeling af det Italienske F4-mesterskab. Desværre blev der ingen points til Sebastian Øgaard i denne omgang.


Gode resultater i Kerpen


På banen i Kerpen blev anden afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft afviklet den forgangne weekend. Blandt de mange danske deltagere gik det bedst i OK Junior, hvor Mathias Bjerre Jakobsen og Marius Kristiansen begge hentede top-5 finalepladser. I OK blev Elias Olsen bedste dansker med en sjetteplads mens Emil Tanggard hentede en ottendeplads, og endelig kom Lasse Karlshøj i mål på 12. pladsen i gearklassen DSKC.

Se den fulde resultatoversigt på på seriens hjemmeside her.

Fotos: Prema Powerteam / Getty Images

Husk, du kan abonnere på DASUs elitenyhedsbrev her.