Flere danskere var i aktion i weekenden på tyske Hockenheim i DMV Tourenwagen-serien. Fælles for flere af dem er, at løbene med meget blandede klasser skulle fungere som en test op til 2009-sæsonen.

Martin Marrill stillede til start i den Seat Leon, han skal køre DTC i invitation only-klassen, mens Michael Holden kørte i den Porsche 997 GT3, han skal deltage i Carrera Cup Scandinavia med.

For Marrill var det første tur i den Seat, Christoffer Nygaard sidste sæson kørte i den tyske Seat Leon Supercopa-serie.

– Hatten af for Nicki Thiim (der vandt den tyske Supercopa-serie i 2008, red.) og Christoffer Nygaard. Den her bil er altså ikke nem at køre! Man skal jonglere med turbotryk, sving og gear samtidig. Lige i starten havde jeg ret travlt inde bag roret, men den kører godt og jeg er rigtig glad for den, siger Martin Marrill.

Første løb foregik under monsunlignende tilstande, mens andet løb umiddelbart mere lignede danske tilstande.

– Andet løb var lidt mere menneskeligt. Knapt så meget regn, Men stadig vådt, men nu ved jeg lidt mere om bilen, og det regnede så tilpas lidt at jeg kunne se linjerne på banen. Jeg turde presse mere, og kunne følge den hurtigste Seat Leon op gennem feltet, siger Marrill, der sluttede som nummer 20 generelt.

Michael Holden i test til Carrera Cup

Michael Holden var for første gang i aktion i den nye Porsche, som han deltager i den skandinaviske Carrera Cup med. Sønderjyden har tidligere på året testet bilen i Tjekkiet, men kørte sit første løb i den på Hockenheim. Carrera Cup, mærkeklassen med de potente tyske racere, kører også i år sammen med svenske STCC og har et rekordfelt med 35 tilmeldte kørere til premieren på Mantorp Park den 2. maj.

Rødding-køreren kom i mål på en samlet fjerdeplads i første løb, men udgik af andet løb, da han ramte stillestående vand på banen og røg i gruset.

Foto: Katja Ellmies