Flere af de danske Le Mans-deltagere var samlet i Tivoli torsdag til den efterhånden traditionelle præsentation af kørerne. Tom Kristensen, Christoffer Nygaard og Allan Simonsen var alle på plads, da P3’s Kanonkongen – også kendt som Jesper Holm – lyninterviewede kørerne på scenen i Tivoli.

– Nu er der ikke lang tid til årets duel, og atter skal vi i Audi forsøge at nedkæmpe løverne fra Peugeot. Hvordan vi står i den kamp, kan kun tiden vise, men forhåbentlig vil vores forberedelser siden sidste års løb bære frugt. I 2009, og for så vidt også i 2008, havde franskmændene den hurtigste bil, men mens vi i 2008 var i stand til at byde trods og vinde løbet, var vi alle skuffede sidste år, siger Tom Kristensen fra Plænen i Tivoli.

– Her var vi hele tiden i jægerens rolle, uden på noget tidspunkt at være rigtig tæt på at kunne overtage føringen. Vi har derfor lige siden koncentreret os om at forbedre vores R15-racer, primært så den er hurtigere på de mange lige stræk på Le Mans. Vi så i seneste løb på Spa, at vi nu er i stand til at matche Peugeot på topfart, og ser man på omgangstiderne fra Belgien, var vi i tørvejr også i stand til at matche dem inden for et halvt sekund. Vores bil var på Spa ikke sat perfekt op, og derfor tror jeg, vi på Le Mans vil få en langt mere jævnbyrdig fight end sidste år. Måske kan vi også med vores V10-motorer klemme en ekstra omgang ud af banen i forhold til Peugeots V12’ere, hvilket vil være en stor fordel over 24 timer. Alt andet lige vil jeg stadig sige, at franskmændene er favoritter, men når man tænker på Audis chancer i løb som i 2005 og 2008, hvor vi begge gange var underdogs og vandt, vil vi helt sikkert have mindst lige så gode chancer for sejr i år, siger Tom Kristensen på sin hjemmeside.

Også Allan Simonsen ser sig selv og Hankook Team Farnbacher som underdogs til årets 24-timersdyst.

– Alle bilerne i GT2-klassen bejler til at komme på podiet. BMW og Porsche er meget hurtige på langsiderne, mens Ferrarierne er langsommest – så det bliver spændende, siger Allan Simonsen, der som ved andenpladsen på Nürburgring Nordschleife deler bilen med bl.a. Dominik Farnbacher.

Christoffer Nygaard deler bil med Peter Kox og Stefan Mücke i årets Le Mans. Hollænderen og tyskeren har til sammen en stor portion erfaring, som den unge Lyngby-kører skal høste så meget af, han kan.

– Jeg har set en masse onboardvideo, og den står på masser af fysisk træning, for det bliver lange 24 timer. Og jeg skal virkelig lægge mig i selen for at følge med mine teamkammerater, siger Nygaard på pressemøde i Tivolis Cafe Ketchup. Samtidig får Young Driver AMR-teamets Aston Martin DBR9 et par ord med på vejen.

– Det er klart den fedeste bil, jeg har kørt. 600 hk og kulfiberbremser, det er ikke dårligt, griner Nygaard.

Mens Tom Kristensen og Christoffer Nygaard forbereder sig herhjemme, er Allan Simonsen allerede i dag i Belgien for at køre en afdeling af det britiske GT-mesterskab på Spa.

Foto: Klaus Laybourn, www.racemag.dk