I weekendens ADAC 24h kvalifikationsløb på Nürburgring/Nordschleife deltog det danske team Scangrip Racing i deres BMW 335i i SP8T klassen med kørerne Niels Borum og Jeppe Degnbol.

Kvalifikationsløbet er optaktsløbet til ADAC 24h Nürburgring, der finder sted sidst i maj, og er et 6 timers løb, hvor kvalifikationen er medtællende til kvalifikationen til 24 timers løbet.

Selve løbet blev afviklet søndag fra 12.00 til 18.00, med træning og kvalifikation lørdag aften og søndag formiddag.
Scangrip Racing, der for 4 uger siden opnåede en 3. plads i klassen A5 i 12h Mugello og for 2 uger siden fik en 2. plads i klassen A3 i 24h Silverstone sluttede så af med i week-enden at tage en 1. plads i SP8T klassen på Nürburgring.

Både kvalifikationen og løbet var præget af ”Eifelwetter”, dvs. koldt og med både regn og hagl. Niels Borum udtaler:
– Da jeg sad i bilen på gridden til løbsstarten søndag middag viste temperaturen 3½ grader, og så skal der arbejdes noget med bilen for at få varme i slicksdækkene. Det hjalp så heller ikke at det efter en løbsomgang begyndte at hagle og en del af haglene blev liggende på banen. Mange teams kørte i pit for skifte til regnvejrsdæk, men vi blev på slicks, fordi vi forventede at banen hurtigt ville tørre op. Det viste sig at være det rigtige valg, men det tog et par omgange før banen havde helt tørre spor, og det var rimeligt nervepirrende at køre på Nordschleife med kolde slicksdæk, når banen er glat som is.

Men resten af løbet blev afviklet i tørvejr og bilen kørte perfekt i alle 6 timer. Der var dog en del uheld, også i GT-klasserne, men vi formåede med en stabil kørsel at holde os ude af alle uheld, og køre 1. pladsen hjem, så det er en perfekt optakt til det store 24 timers løb sidst i maj.”

Scangrip Racing deltager i ADAC 24h Nürburgring med kørerne Niels Borum, DK, Wayne Moore og Michal Eden, begge NZ, og så Jeppe Degnbol, DK som ny 4. kører.