Drama til målstregen i sekstimersløbet på Sebring, hvor Mikkel Jensen, Ben Keating og Scott Huffaker sikrede sejren i LMP2-klassen søndag aften dansk tid. Trioen udbygger dermed mesterskabsføringen i Michelin Endurance Cup.

Det var en lykkelig Mikkel Jensen, som søndag aften dansk tid kunne se sin teamkammerat, amerikanske Scott Huffaker, krydse målstregen som den første i LMP2-klassen efter seks timers tæt ræs på Watkins Glen. Den tidligere Formel 1-bane i staten New York lagde asfalt til et dramatisk løb, hvor en safetycar samlede feltet og satte løbet frit med blot 20 minutter igen.

Trioen fra P1/Mathiasen Motorsports, Mikkel Jensen, Ben Keating og Scott Huffaker, startede løbet forrest i LMP2-klassen, men kæmpede derefter en hård kamp. En anderledes pitstrategi betød, at holdet undervejs røg helt nede på en sjetteplads og slet ikke formåede at komme i føring før til sidst. Det var derfor en forløsning af de helt store, da det lykkedes for Huffaker at forsvare føringen i løbets sidste minutter og suse forbi det ternede flag med nærmeste aggressive konkurrent blot 0,1 sekund bag sig.

Sejren betyder, at Mikkel Jensen, Ben Keating og Scott Huffaker, udbygger føringen i IMSA-seriens langdistancemesterskab, Michelin Endurance Cup, som afgøres til 10-timersløbet Petit Le Mans på Road Atlanta til efteråret.

– Vi kampsvedte i pitten de sidste 20 minutter. Safetycaren kom ud på et godt tidspunkt for os, men vi var ikke sikre på, at vi havde brændstof nok til at klare os hjem. Nogle af bilerne pittede, men vi tog chancen. Scott (Huffaker, red.) gjorde et fantastisk arbejde til sidst. Holdt hovedet koldt og forsvarede vores føring helt til slut. Vi havde ikke helt farten i dag og mistede positioner fra start, men som temperaturen faldt, vendte det for os, og vores strategi gav pote. Det var en fantastisk sejr og en lettelse, for vi førte ikke løbet på noget tidspunkt undervejs, lyder det fra Mikkel Jensen.

Næste opgave for Mikkel Jensen, Ben Keating og Scott Huffaker er fjerde og sidste afdeling af Michelin Endurance Cup, som afvikles den 28. september til 1. oktober på Road Atlanta. Inden da skal Mikkel Jensen i aktion for Peugeot Sport i FIA World Endurance Championship på Monza den 8.-10. juli.

Foto: SIDELINE SPORTS PHOTOGRAPHY