Sidste år måtte de sidste afdelinger i European Le Mans Series, ELMS, aflyses på grund af et meget lille deltager antal. I år ser deltagerfeltet noget bedre ud. I alt 29 deltagere fordelt på fire klasser og 21 teams

Der er ingen LMP1 biler, og topklassen bliver derfor LMP2. Med 11 deltagere er det den største klasse, og her deltager blandt andet Thiriet by TDS Racing, Signatech Racing, Sebastien Loeb Racing og Greaves Motorsport. Med erfarne deltagere som disse, kan der være udsigt til tætte kampe om den overordnede sejr. LMPC har kun tre deltagere, der alle kommer fra samme hold, nemlig Team ORECA.

I LMGTE er der 10 biler, hvor hele seks er Ferrari 458 Italia. De for selskab af tre Porsche 911 GT3 RSR og en enkelt Corvette C6-ZR1. Corvetten indsættes som tidligere år af Labre Competition, mens  IMSA Performance MATMUT fremstår som det mest kendte Porsche team. AF Corse står som altid bag to Ferrari’er, mens JMW Motorsport kommer med en.

Dansk deltagelse i GTC

Sidste år blev der åbnet for deltagelse med GTC-biler, der er i en klasse under GTE. I år er der kommet fem deltagere ud af det, hvor der i en af dem er dansk deltagelse i form af Mads Rasmussen. Han skal køre i de to Ferrari 458 Italia som AF Corse indsætter i GTC. Derudover bliver der deltagelse af en Lamborghini Gallardo, en Porsche 911 GT3 R og en Audi R8 LMS der bliver indsat af det amerikanske hold MomoMegatron DF1. Altså et amerikansk hold i en europæisk Le Mans serie.

For dem der ikke kender Mads Rasmussen, så deltog han sidste år i Danish Endurance Championship (DEC) i en Ferrari 458 Challenge, som han ved en enkelte afdeling delte med Jan Magnussen. Mads Rasmussen har også tidligere kørt Maserati Trofeo. Han skal dele bil med Cedric Sbirazzuoli fra Monaco.

 ELMS består i år af fem afdelinger:
1.    Silverstone – 12-13 april
2.    Imola 17-18 maj
3.    Red Bull Ring 19-20 juli
4.    Hungaroring 13-14 september
5.    Paul Ricard 27-28 september

Hele deltagerfeltet kan ses her