Lotus F1 Team har nu bekræftet at Jerome D’Ambrosio skal erstatte den karantæneramte Romain Grosjean til løbet i weekenden på Monza.

Jerome D’Ambrosio er allerede teamets reservekører, og har tidligere i år deltaget i testen på Mugello-banen i Italien, og er derudover også fast tredjekører til samtlige løb.

– Mit ønske for 2012 har altid været at komme tilbage i sædet af en Formel 1-racer, så jeg tager imod denne mulighed med åbne arme. Monza er en fantastisk bane, og jeg kan ikke vente med at komme på banen på fredag, udtalte den 26 årige belgier i en pressemeddelelse.

Lotus reservekører kørte hele 2011 sæsonen for Virgin-teamet, som i dag bedre er kendt som Marussia. Han har således erfaring fra både Monza og Formel 1 fra tidligere. Samtidig har han et indgående kendskab til Lotus-raceren, så teamchef Eric Boullier har valgt det sikre med en erfaren kører.

– Vi ved, at Jerome er godt integreret i teamet, og at han gjorde et godt stykke arbejde, da han kørte E20-raceren ved Mugello-testen. Nu har han udfordringen ved et Grand Prix på den udfordrende bane i Monza, i en bil, der er i stand at ende på podiet, udtaler Eric Boullier.

Dermed antyder Lotus teamchef, at der er store forventninger til Jerome D’Ambrosio, og køreren selv lægger heller ikke skjul på et højt ambitionsniveau for det ene løb.

– Jeg ønsker at belønne den tiltro teamet har vist mig, ved at hive godt med point med fra løbet. Jeg vil overdrage rattet til Romain efter søndagens løb, og jeg håber, at denne ene optræden i Italien vil vise mine evner fuldt ud, udtalte Jerome D’Ambrosio om sine egne forventninger til løbet på Monza.

Den belgiske racerkører af italiensk afstamning har tidligere kørt blandt andet Formel Renault, Formel 3000 og Formel Masters. Han har også kørt GP2 i samme sæson som Romain Grosjean. Efter at have været testkører i 2010 for det daværende Renault-team (i dag Lotus) og Virgin-teamet, fik han i 2011 sin Formel 1 debut.