Det var få omgange Formel 1-kørerne i dag fik kørt i de to frie træninger i dag på Silverstone. Både i FP1 og FP2 var det få kørere, der kørte mere end 10 omgange.

Årsagen skal findes i at, der kun er et begrænset antal regnvejrsdæk til rådighed til hvert Grand Prix. I Malaysia var der i selve løbet også en periode med regn. Men forholdene er anderledes på Silverstone, fordi vejrudsigten spår regn hele weekenden.

– Vi kørte meget få omgange på grund af regnen, og den kendsgerning at reglementet stiller et begrænset antal dæk til rådighed, så var der ingen mening i at køre flere omgange. Tværtimod, det var bedre at spare dæk, da prognosen bestemt ikke er opmuntrende, da det ser ud til at regne hele weekenden, udtalte den førende i verdensmesterskabet Fernando Alonso.

Alle teams var stort set enige med den spanske Ferrari-kører, og Lotus der satte hurtigste tid i FP1 var af samme holdning.

– Jeg ville gerne have haft mere tid på banen, men på grund af reglerne om dækkene ville vi ikke at opbruge vores tildeling af dæk, da der ventes mere regn lørdag og søndag, udtalte Romain Grosjean.

Frygten for mere regn i løbet af weekenden, får dermed Formel 1-feltets teams til at spare på dækkene i England. Så de fans, der var mødt op på Silverstone i dag, fik ikke så meget at se.

Fortsætter regnen i morgen lørdag, så bliver det nok først til kvalifikationen, at vi kommer til at se hurtigere tider. Det bliver en balancegang imellem ikke at få ødelagt bilerne samtidig med at opnå en placering længst fremme på gridden.