Så nærmer den ultimative historiske motorsportsweekend i København sig med hastige skridt, den weekend alle ser frem til med spænding frygt og håb.

Spænding, fordi der køres race i vores hovedstad, hvilket i sig selv er unikt, fordi man spærrer en af de mest befærdede hovedefærdselsårer af for almindelig trafik. Og lukker nogle af de hurtigste historiske racerbiler i Danmark ud af deres normale arena og ind, hvor der ikke normalt er fri hastighed. Det blander man med professionelle racerkørere og bilernes ejere, ja jeg vover ikke at kalde dem amatører, for de kører mindst lige så godt og hurtigt som de professionelle.  

Frygt, fordi der køres mellem betonklodser, der er højere en den bil du sidder i, og tanken om at der ikke lige er plads nok i næste sving til to racere på en gang, hvem bremser først, fordi en lille fejl kan koste dyrt i reservedele og ikke mindst i lave skår i æren.

Håb, fordi alle gerne vil stå øverst på podiet og modtage kindkys fra den prominente kvindelige præmieoverrækker, hvem det så end måtte være.

Listen af kendte racerkørere i år er lang og består af følgende:

HKH Prins Joakim
Tom Kristensen
Jackie Oliver
Allan Mcnish
Gijs Van Lennep
Casper Elgaard
Harold Primat
Derek Bell
Andy Priaulx
Jan Lammers

Desværre er Jan Magnussen ikke med i år, da han kører ALMS for Corvette Racing. Jason Watt er med i sin egen Ford GT, som man kan købe sig en tur med til fordel for børnene på Riget.

Køreture for børnene i Alfa Romeo’er

Foruden ”Race for Riget” vil Copenhagen Historic Grand Prix traditionen tro også byde de syge børn fra Rigshospitalet på spændende køreture i spændende biler. Det sker i samarbejde med Alfa Romeo Klub Danmark, der i år fejrer fabrikkens 100 års jubilæum. Børnene bliver hentet på Rigshospitalet i historiske Alfa Romeo’er, de får en køretur gennem København og to omgange på racerbanen i Fælledparken. Desuden har både de syge børn og deres familie fri adgang til Grand Prix’et.
 
Du kan læse mere om Copenhagen Historic Grand Prix på www.chgp.dk

Du kan også læse mere om Historisk Motorsport på www.hms.dk

Foto: Flemming Jensen