Lidt udsædvanligt bliver det nok for konkurrenterne i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East. Denne weekend har deltagerne i klassen, der køres i de overvejende muslimske lande nemlig 20-årige Christina Nielsen med på startgridden.

Efter en hård sæson i Europa i den tyske Porsche Carrera Cup og VLN-serie, har Christina Nielsen nu vendt blikket mod noget varmere himmelstrøg og en ny udfordring. Den 16-17 november er hun at finde på den internationale racerbane i Bahrain. 20-årige Christina Nielsen fra Rungsted bliver dermed den første kvindelige kører i serien, i en verdensdel hvor kvindelige racerkørere stadig er et meget usædvanligt syn.

– Jeg glæder mig utrolig meget til at køre her. Det er en fantastisk bane, og ved at deltage her, følger jeg min drøm. Jeg er et konkurrencemenneske, og det er mit mål at vokse som kører fra denne oplevelse, siger Christina Nielsen.

Der har ikke været meget tid til at vænne sig til banen, og det er kun blevet til et par dages indledende testkørsler. Dertil kommer de udfordringer det giver, at være kvinde i det, der er en meget mandsdomineret verdensdel. Det ændrer nu ikke det store for Christina Nielsen.

– At jeg er den eneste kvindelig kører ændrer ikke noget, for når jeg tager hjelmen på, er jeg bare en af kørerne, jeg sætter mig mine egne mål og fokuserer på dem. Flere og flere kvinder bliver interesserede i motorsport, specielt i Europa og USA, og forhåbentlig vil det også ske her. Det eneste de har brug for er noget opmuntring og chancen for at deltage, forklarer Christina Nielsen.

Et sted kommer Christina Nielsen dog til kort, og det er den afdeling af serien som kører i Saudi Arabien. Her kan hun ikke deltage, da det ganske enkelt er ulovligt for kvinder at kører racerløb. Ja, faktisk må de slet ikke køre bil…

De to dages testkørsler er sluttet med regerende mester og i Europa velkendte langdistancekører Abdulaziz AlFaisal som hurtigste mand. Christina Nielsen var lige uden for top ti.