Ved Dansk Motorsport Award, der blev afholdt torsdag aften i Messecenter Herning, blev racerkøreren Christina Nielsen hædret med hele to flotte priser.

Først fik Christina, der i 2016 blev den første kvinde, der vandt et større internationalt sportsvognsmesterskab og den første danske kvinde, der kørte 24 timers Le Mans, tildelt Høltzer pokalen, den ældste hædersbevisning i dansk motorsport med rødder tilbage til 1919.

Dermed kommer Christina Nielsens navn til at stå sammen med de store danske racerstjerner som blandt andet Tom Kristensen, Kevin Magnussen, Jan Magnussen, Thorkild Thyrring, Nicolas Kiesa, Jason Watt og John Nielsen. Da Christina Nielsen var optaget af vigtige arrangementer i USA med hendes amerikanske Ferrari team, var det hendes far, den tidligere Le Mans kører Lars Erik Nielsen, der gik på scenen og modtog prisen og hyldest.

Senere på aftenen kom endnu mere hæder og anerkendelse Christinas vej. I en internet afstemning kombineret med stemmerne fra et udvalg i DASU, blev Christina Nielsen kåret med den flotte titel Årets Banesportskører 2016 og endnu en gang modtog Lars Erik Nielsen på Christinas vegne flotte klapsalver fra de mange deltagere ved det flotte motorsport show.

Christina Nielsen havde på forhånd indtalt en takketale, der blev vist på video i tilfælde af, at hun skulle vinde, men efterfølgende sagde Christina fra hjemmet i USA.

“Det er fantastisk og super fedt, at vinde ikke bare en, men to priser. Jeg er så ked af, at jeg ikke selv kunne være til stede, men jeg er super glad for priserne og sender en stor tak til alle, der har stemt på mig. At komme til at stå på samme liste og pokal som alle de store navne i dansk motorsport, gør mig meget stolt. Det er dejligt at vide, at så mange følger med i, hvad jeg laver, selvom det primært foregår i USA”.

Næste opgave for Christina Nielsen bliver 12 timers løbet på Sebring den 18. marts, hvor hun stiller til start i GTD klassen i hendes Ferrari 488 GT3 for det amerikanske team Scuderia Corsa.